Vés al contingut
1

'Pineda es Mou' comença la temporada amb una taula rodona sobre Salut Mental

Una de cada 4 persones es veuran afectades per un trastorn mental al llarg de la seva vida. En aquests moments, i arran de la pandèmia, han augmentat l'ansietat, la depressió, els trastorns alimentaris i les temptatives de suïcidi. Alguns problemes han començat ara, i altres s'han agreujat. El programa Pineda es Mou, de Ràdio Pineda, ha dedicat el primer programa de la temporada a parlar de la Salut Mental.

 

Escolta AQUÍ el programa

 

En el programa, presentat per Maria-Josep Hernàndez, han participat Joan Roa, psicòleg i professor de la Universitat de Girona i l'Institut Euclides, Miquel Cruz, educador del Centre de Salut Mental d'Adults de l'Alt Maresme; Jennifer Mercader, integradora social de l'Espai jove i psicòloga; i Mar Latorre, tècnica de promoció de la Salut de l'Ajuntament de Pineda. Van tractar la qualitat dels vincles personals i com ajudar a la persona que pateix. És necessària l'escolta activa.

 

El programa també va tractar un aspecte delicat, i que sovint és tabú: el suïcidi. El 2020 van morir a Catalunya per suïcidi més de 500 persones, i això és el doble que les víctimes dels accidentsde trànsit. En va parlar el psicòleg Joan Roa, que és formador del Departament d'Ensenyament dins el pla de prevenció del suïcidi. En el programa es van posar damunt la taula aspectes com els signes d'alerta i com afrontar o acompanyar un problema de salut mental.