Vés al contingut
1

L'empresa propietària de la plantació desmantellada a Pineda defensa que la seva activitat és legal

 

Fotos de Big Buds.

L'empresa propietària de la plantació de marihuana desmantellada per la Policia Nacional defensa que la seva activitat és legal. El seu propietari ha dit a Ràdio Pineda «que demostraran la seva innocència». També ha dit que «no són narcotraficants, sinó empresaris de cultiu de cànem, que és un món que tot just ara comença».

 

Des de l'empresa Big Buds defensen que les plantes no són de marihuana sinó de cànem industrial, una varietat de la planta del cànnabis que té usos industrials, per fer fibres tèxtils i aplicacions medicinals i cosmètiques. Han explicat a Ràdio Pineda que han tingut pèrdues de 100.000€ per l'acord amb una empresa que havia de fer-ne un ús per productes cosmètics. De fet, han dit que els plantes «ja tenien comprador d'una coneguda empresa farmacèutica». Segons ha explicat a Ràdio Pineda «ara hauran d'esperar a la nova temporada per a fer una nova plantació i tornar a conrear les plantes».

El seu propietari ha explicat que «disposen de tota la documentació en regla, sota el coneixement dels Mossos d'Esquadra» i ha afegit que «el cultiu no estava amagat de ningú, en una finca molt coneguda de la Riera de Pineda i amb el suport i coneixement total de la propietat de la finca».

 

 

1

 

1
 

Segons ha explicat a la nostra emissora, «aquestes plantes estan modificades genèticament per no produir el THC, que és la substància estupefaent». Ha afegit que «en aquest cas, la quantitat de THC de les plantes intervingudes era de 0,06 mentre que la llei diu que ha d'estar per sota de 0,2, per tant, molt inferior fins i tot al límit legal». Ha explicat «van eliminar les plantes mascles perquè no pol·linitzin les plantes femelles i no creïn llavors».

Ha assegurat que la Policia Nacional va fer una investigació al marge del coneixement que ja tenien els Mossos d'Esquadra. Segons ha dit «el fet que un dels treballadors tingués un antecedent anterior els ha fet pensar que la plantació és il.legal però no és així». També ha explicat que «les plantes femelles fan cabdells però no contenen substància estupefaent i per tant no es poden destinar a l'ús il·lícit i només són aptes per ús medicinal o cosmètic, com era el cas».


 

L'operació es va saldar amb cinc detinguts

Recordem que en l'operació van ser detingudes cinc persones, acusades d'un delicte contra la salut púbica i es van decomissar 6.000 plantes. Els detinguts van passar la nit a la comissaria de la Policia Nacional de Barcelona. Després de l'escrit del seu advocat, van ser posats en llibertat i el cas és en mans de la justícia. Segons ha explicat el propietari de la plantació, «van intervenir un total de 22 cotxes policials en un acció totalment desproporcionada».

Segons les fonts policials, els responsables de l'empresa van crear una societat mercantil dedicada a la plantació de cànem industrial per camuflar l’activitat il·lícita, i durant la investigació es va constatar que la majoria de plantes eren femenines i que, per tant, produïen cabdells. La Policia Nacional va informar que es va fer el decomís de 6.000 plantes que han estat tallades el mateix dia de l'operació.



 

1
Terreny agrari després de la tala de les plantes.