Vés al contingut
1

El Centre Excursionista Montpalau Team obre les seves portes

Fotos. Montpalau Team.

 

Aquesta entitat ja funciona fa temps organitzant activitats a través de la seva escola de muntanya fent extraescolars per a infants i joves i també amb un grup d'adults, així com un casal d'estiu. Ara però, passarà a oferir activitats per al públic en general, obertes a la població, i rutes de diversos nivells i tallers i cicles oberts a tothom. També inicia un procés per fer-se soci de l'entitat i així poder-se federar a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Les inscripcions ja es poden fer a www.montpalauteam.cat

L'entitat també està inscrita al registre de l'Ajuntament de Pineda com a entitat esportiva local.

 

1

 


 

Nova seu al Carrer Puntaires 29 de Pineda

La nova entitat disposa d'una seu acabada d'estrenar al carrer Puntaires 29 de Pineda, al costat de la Plaça del Pi. L'ha iniciat un grup de pinedencs vinculats als esports de muntanya o que fins i tot estaven vinculats a altres centres excursionistes de Catalunya. Ara es crea, per tant, un nou centre excursionista a Pineda.


 

Calendari de rutes i excursions de tot nivell

A la reunió ja s'ha presentat un calendari de sortides de tot tipus i tot nivell. Hi ha rutes programades de diversos nivells a diversos cims de Catalunya, esports i circuïts en bicicleta de muntanya, esports de neu, marxes hivernals, rutes per muntanya, entre altres. El calendari arriba sobretot de cara al gener però ja aquest 2021 s'ha programat una sortida al cim de la Gallina Pelada el 14 de novembre, una pedalada a Argimon el 28 de novembre o una altra ruta de BTT pel Cabrerès el 4 de desembre.

 

1

Altres propostes per l'any 2022 són la Olla d'Ulldeter amb grampons, l'ascensió hivernal al Comapedrosa (Andorra), una ruta a peu per l'Alta Garrotxa, l'ascensió al Puigpedrós hivernal, una esquiada a l'estació de Vallter 2000, o una ruta a peu pel Cap de Creus entre altres.

 

1

 

1


 

Per propers calendaris es proposen altres activitats com ara escalada, vies ferrates o grimpades, per a petits grups, i també activitats de caràcter més popular i no tant tècnic.


 

Totes les activitats es donaran a conèixer als socis i també a través de la seva pàgina web www.montpalauteam.cat


 

 

Activitats a Pineda

S'ha anunciat una primera activitat a Pineda el proper 19 de desembre a Pineda arran de la celebració de la Marató. Es farà una caminada popular de 10 quilòmetres per la Guàrdia i el Montpalau oberta a tothom. En l'àmbit comarcal també s'ha anunciat la participació a la Marxa de Sant Pau de Sant Pol de Mar i la col.laboració amb la celebració de l'Aplec de l'Erola, fent també alguna activitat esportiva per fer-hi pujar més gent.

Totes les activitats seran anunciades prèviament.

 

1


 

Caldrà estar associat i disposar d'assegurança

En aquest sentit, com qualsevol altre centre excursionista, caldrà estar associat a l'entitat i disposar de l'assegurança obligatòria per a poder participar de les activitats. El preu per associar-se és de 30€ que inclou també una lot frontal i un buff de coll. El preu de l'assegurança varia segons la modalitat.


 

Nova equipació de l'entitat

A la presentació s'ha pogut veure el nou disseny de les samarretes tècniques de l'entitat, així com altres peces de roba com ara una dessuadora i també s'ha fet públic que disposarà de 'cullote' per a poder fer esports en bicicleta.


 

Cicles de formació i de cinema de muntanya

També s'ha fet públic que l'entitat vol encetar un seguit de formacions de diversa tipologia en relació als esports de muntanya amb aspectes com l'alimentació, els primers auxilis, la meteorologia, etc. També s'ha fet públic que es vol fer un cicle sobre pel.lícules i documentals relacionats amb la muntanya, o xerrades formatives per debatre aspectes que estiguin relacionats amb els esports de muntanya i «perquè sigui també un aprenentatge».


 

 

Lloguer de material de muntanya

L'entitat també ha anunciat que disposa de material per a lloguer, com ara grampons per a neu i gel, material d'acampada i de travessa per muntanya, etc. La intenció és incrementar encara més el seu estoc de material, sobretot pel que fa a elements tècnics relacionats amb la neu i l'escalada.


 

Més informació a www.montpalauteam.cat

 

1

 

1