Vés al contingut
2

Una oportunitat per aprendre l’ofici de fer pa i trobar feina a la formació de Creu Roja

Fotos: Ràdio Pineda

 

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

Creu Roja de l’Alt Maresme fa aquests dies un curs de fleca i obrador dirigit a persones amb dificultats per trobar feina. La formació s’enmarca dins el projecte ‘Activant Capacitats’ amb l’objectiu de millorar l’accés al món laboral de les persones que els hi costa més accedir-hi. Joan Ros tècnic d’ocupació de Creu Roja de l’Alt Maresme ha expicat a Ràdio Pineda que es tracta d’una formació que busca les màximes insercions i donar una resposta real a les necessitats de les empreses.

 

Aquesta formació de fleca i d’obrador compta amb la col·laboració de l’empresa Paballsa dedicada a l’elaboració de pa i pizzes, distribueix a l’hosteleria i a la restauració. El cap de producció de l’empresa Paballsa Carles Chica ha dit que ells han cedit el seu obrador i la maquinària per fer el curs. També s'ha mostrat satisfet d'aquesta col·laboració amb Creu Roja.

 

L’empresa que fa la formació és Sinèrgia, que ha treballat molt amb Creu Roja, i en aquest curs s’hi han apuntat 14 persones. La Maria és una d’elles i valora positivament la formació i la oportunitat d’aprendre un ofici per trobar feina. La Patricia també està fent el curs i ha explicat que aprenen a medir, pesar i separar els ingredients per fer el pa, a moldejar-lo i també han fet diferents classes de pa. Tant la Maria com la Patricia esperen una oportunitat per trobar feina i que les empreses tinguin en compte l’esforç que fan d’aprendre l’ofici de fer pa que els dóna aquesta formació de Creu Roja de l’Alt Maresme.

 

 

 

1

Joan Ros, Carles Chica, Maria i Patricia als estudis de Ràdio Pineda amb Olga Diéguez Estiu.