Vés al contingut
1

Pineda de Mar al nou Consell de Governs Locals constituït a Catalunya

S'ha constituït a Catalunya el Consell de Governs Locals. Ahir es va celebrar la sessió constitutiva en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i es va escollir la presidenta de l’ens, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. El consell l’integren 100 membres del món municipal, entre ells l'alcalde de Pineda. Xavier Amor ha explicat a Ràdio Pineda que es tracta d'un organisme que ha de tenir dotació pressupostària. Un dels objectius que tindrà serà demanar més competències i finançament per als municipis.

 

1
L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor

 

1

 

La presidenta del Consell de Governs Locals i alcaldessa de Figueres ha destacat que la necessitat de finançament és comuna a tots els consistoris per fer front a reptes com ara la gestió de la pandèmia. Ha dit que aquest consell ha de ser “la veu del territori a la Generalitat i els ulls de la Generalitat al territori”.

 

Hi ha set membres fixes, entre els quals hi ha l’alcaldessa de Barcelona, els presidents de les diputacions catalanes i els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Els 93 integrants que resten es distribueixen de forma proporcional entre els diferents partits polítics en funció dels seus resultats en les eleccions locals passades.