Vés al contingut
1

Pineda renova la Bandera Blava a les platges dels Pescadors i La Riera

 

La bandera blava reconeix internacionalment la qualitat i els serveis de les platges catalanes, i en total, a Catalunya l'han obtingut 94 platges, segons ha fet públic el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE (Foundation for Environmental Education).

 

L'alcalde, Xavier Amor, ha dit que és una bona notícia per Pineda, ja que el distintiu és un prestigi pel municipi. Ha dit també que de cara a l'any vinent, Pineda podria ampliar el reconeixement, amb el passeig de Poblenou acabat i la platja dels Pins amb un distintiu especial per platges naturals

 

La Bandera Blava

S’atorga en 47 països, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent (que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany).

 

De les 94 platges amb Bandera Blava, 90 renoven el distintiu respecte de l’any passat i 4 el recuperen respecte d’anys anteriors.

 

A l'Alt Maresme hi ha vuit platges guardonades.

 

Malgrat centre

Malgrat de Mar

L’Astillero

Malgrat de Mar

Dels Pescadors

Pineda de Mar

La Riera

Pineda de Mar

Garbí

Calella

Les Barques

Sant Pol de Mar

Canet

Canet de Mar

Dels Tres Micos

Caldes d’Estrac