Vés al contingut
1

Consulta el programa de Festa Major de Pineda

 

Tot a punt per divendres i pel tret de sortida a la Festa Major de Pineda. Les tradicionals ofrenes de les entitats al Sant Patró començaran la Festa Major de Pineda i totes les entitats estan convocades a les 8 del vespre a l'església de Santa Maria per donar inici a la Festa Major. Com cada any, es fa un petit acte protocolari que dona inici a les festes. Totes les entitats hi estan convidades.

Després, la repicada de campanes i encesa del campanar de l’església de Santa Maria, seran acompanyades per una batucada que ens portarà fins a Plaça Catalunya. Allà podrem seguir el Pregó del polifacètic Gerard Borrell, un showman pinedenc que es dedica a la màgia i l’entreteniment. Després, el correfoc i música a Plaça Espanya fins ben entrada la matinada.

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha demanat a tota la població a «es gaudeixi la festa amb prudència però ha demanat ser amable amb tothom per ser una població amable». També ha demanat "viure amb intensitat la festa sense molestar a ningú" ara que poden tornar tots els actes festius.

La regidora portaveu d'ERC-JxP i diputada per ERC al Parlament, Mònica Palacín, ha demanat que «tothom gaudeixi de les activitats programades i ha dit que malgrat les diferències hem de sentir-nos orgullosos del poble de Pineda».

El regidor portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega, ha demanat que «tothom gaudeixi d'uns dies de festa organitzat per l'Ajuntament i les entitats i viure aquests moments alegres i de rebre bé els visitants».

La regidora de Junts, Noemí Llorens, ha demanat «viure una molt bona Festa Major just quan tot torna» i ha dit que «Pineda tindrà moltes activitats que cal viure». També ha agraït a tothom «per fer-la possible».


 

La programació presenta propostes variades

Hi haurà activitats tradicionals com els balls amb orquestra, cantada d’havaneres, sardanes i sevillanes, geganters i castellers. També es recupera la tirada a l'art i la subhasta de peix a l'antiga.


 


 

Festaxic i barraques

El Festaxic portarà activitats per a tota la família com El Enzierro o el concert de Xics’n’Roll, a més d’espais com el Parc Infantil a Plaça de les Mèlies o els Tobogans i Parc d’Aigua a Can Xaubet. Les Barraques 2022 seran l’espai per al públic jove. Situades a la Platja dels Pins, oferiran concerts els dies 25, 26 i 27 d’agost, en un recinte que estarà obert de 22.00h a 05.00h de la matinada.


 

Novetats i dates destacades

L'Ajuntament de Pineda ha informat que per primer any, la Serenata programada pel dia 27 d'agost es farà sense fila reservada per a les autoritats, posant a disposició de la població del municipi tot l’aforament.


 

Zona verda gratuïta el 27 i 29 d'agost

Els dies 27 i 29 d’agost, tant la zona verda com la zona blava seran gratuïtes. En quant al recinte firal, aquest estarà obert des del dissabte 20 d’agost fins al dia 29. Es reserva el dijous 25 per a dues activitats: per una banda el 2x1 en les entrades; per l’altra, la Fira Inclusiva en franja horària de 18.00h a 20.30h, durant la qual les atraccions reduiran el volum sonor i lumínic per tal de disminuir l’impacte que es genera sobre persones amb sensibilitat diversa.


 

Participació i venda de samarretes a benefici de l'Hospital de Sant Joan de Déu

Un any més, el cartell de la Festa Major es vendrà estampat a les samarretes d’aquesta edició. Es podran adquirir a Can Comas i, durant la Festa Major, al punt d’informació FM, situat a la plaça de les Mèlies, en horari de 10.00h a 14.00h i de 18.00h a 21.00h del vespre. La recaptació de la seva venda anirà a benefici de la lluita contra el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.


 

Trobareu més informació sobre la Festa Major 2022 de Pineda de Mar al lloc web del consistori (www.pinedademar.cat/festa-major) i a les diferents xarxes socials amb l’etiqueta #FMPineda.


 

 

Dissabte 27 d’agost

Actes de matí:

Aquest matí es fa la Tirada d’Art de pesca a la platja de la Riera. I a la Plaça de les Mèlies es fan partides ràpides d’escacs. També aquest matí es fa el Torneig de Festa Major de Petanca a les pistes del Club de Petanca. Destaquem també ‘La correguda popular’ a càrrec de Montpalau Team a la Plaça de les Mèlies/plaça Espanya. També es fa pintura infantil a la plaça de les Mèlies.

 

Aquest matí també es fa el ‘Light Painting: vine a pintar la llum’ durant tot el dia a la sala Tívoli del centre cultural. Aquest matí també es fa la batucada de Petits Musicale amb la participació de la colla de diables Can Sant Joan. La batucada comença al c/Bertomeu i acaba a la plaça de Catalunya on es fa la Globatada i Xupinadeta de Festa Major. A continuació es fa la Festa de l’escuma i animació a càrrec de Cavall de Cartró. I si aneu a la plaça de Sant Pere Pescador trobareu balls en línia. I dissabte al migdia es fa la Subhasta de Peix com es feia antigament a la platja dels Pescadors. També al migdia podeu veure l’espectacle de Play-back a càrrec de l’associació Art i Cultura Les Meliets a la plaça de Sant Pere Pescador.

 

 

Actes de tarda:

Dissabte a la tarda es fa el torneig de Bitlles Catalanes a les 18h a la plaça de Can Bepa.

I a la plaça de Sant Pere Pescador es fan Sevillanes amb Mati Abellán a càrrec del grup de Sevillans de l’AV del Carme també a kes 18h.

I dins dels actes de la Festaxic dissabte a la tarda podeu veure ‘Jardí dels Petits’ amb El Burro dels Jocs.

Durant la tarda també es fa la Batalla de porters al Camp de Futbol de Can Xaubet.

I dissabte a la tarda es fa la Trobada i Cercavila de Gegants amb inici de la Plaça de Sant Pere Pescador, plaça del Mar, c/ Dr Bertomeu i plaça Mèlies, amb la participació de 10 colles geganteres de tot Catalunya. A les 9 del vespre els Gegants de Pineda estrenaran el seu nou ball a la Plaça de les Mèlies.

 

També destaquem el concert amb l’Orquestra Selvatana dissabte a les 19:30h a la Plaça Espanya, la Serenata de Festa Major a les 22.30h a la plaça de Catalunya i el ball amb la mateixa orquestra a les 12 de la nit a la plaça Espanya. També hi haurà sopar de germanor i ball a les 21h al c/Major i sopar de germanor al Raval de Mar a les 21h.

També aquest dissabte es fa la Festa Jove a la Platja dels Pins. I aquest dissabte a Barraques es fa la Summer Moguda a partir de les 23h a la platja dels Pins. Organitza el Consell de Joves.

 

 

 

 

 

Diumenge 28 d’agost

Actes de matí:

Diumenge continuen els actes de la Festa Major amb la 13ª Crono de Festa Major ‘Memorial Antoni Rodríguez’ organitzada pel Club Ciclista Pineda. La inscripció és gratuïta i es sortirà a les 9 del matí del Passeig d'Hortsavinyà. Té una distància de 5 quilòmetres, fins el Sot de Cal Capità.

També diumenge es fa una sardinada popular i Cantada d’havaneres amb Sons d’Altamar a la plaça de Sant Pere Pescador. Durant el matí es fan partides ràpides d’escacs de Festa Major a la plaça de les Mèlies. També es fa el torneig 3x3 organitzat per la UER Pineda durant tot el dia al pavelló Nino Buscató. Al matí també es fa el torneig infantil de petanca a les pistes del club de Pineda.

I a Can Xabet trobareu tobogans i un parc aqüàtic per a tota la família fins a les 14h i a la tarda de 16h a 19h. Diumenge al matí també es fa la Xeringada del Cau de Pineda amb l’animació del grup Set de So. En acabar es fa el Vermut Solidari pel Sàhara. A la plaça de les Mèlies durant tot el dia també es fa pintura infantil.

 

Actes diumenge tarda

Aquestas tarda trobareu Bombolles de Sabó i Màscares a les 18h al pati de Can Comas. Diumenge també es fa la 24ena Transpinedenca a la plaça de les Mèlies. I al c/Major diumenge a la tarda es fa la festa infantil ‘El Enzierro’. En acabar hi ha xocolatada popular. També destaca la cercavila de la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima a partir de les 18h amb inici de la plaça del Mar, segueix pel c/Bertomeu, Plaça Mèlies i acaba a la plaça de Catalunya amb la Diada Castellera amb la participació dels Capgrossos de Mataró.

Diumenge a la tarda podeu tornar a veure una nova funció del musical ‘Campamento La Brújula’ a les 19h al Centre Cultural. I també hi haurà sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà a les 19:30h a la plaça de Sant Pere Pescador. També a la tarda, dins dels actes de la Festaxic, actuació de Xics’nRoll Band a les 19:30h a la Plaça Espanya. I a les 23:15h hi haurà ball a la Plaça Espanya amb Centauro, La Grupestra.

 

 

Dilluns 29 d’agost

Aquest dilluns, últim dia de Festa Major, es fa l’ofici solemne en honor a Sant Joan Baptista amb la participació de la Cobla Ciutat de Girona i la Coral Juvenil Santa Maria a l’església parroquial. En acabar es fa la Ballada de les Danses de Pineda i Quatre Sardanes Manresanes, a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona, a la Plaça de Catalunya. També durant el dia hi ha Pintura Infantil a la Plaça de les Mèlies. A la tarda, a partir de les 17h, els infants poden gaudir del Parc Infantil amb jocs i inflables amb El Burro dels Jocs.

Dilluns a la tarda podeu veure l’espectacle de Playback ‘Melodies Encadenades’ a càrrec del grup de teatre del Casal d’Avis Les Mèlies a les 18h al pati de Can Comas. El concert i el ball amb l’orquestra La Rosaleda es fa a les 20h a la Plaça Espanya i a les 23:15h a la platja de la Riera es fa el Gran Fi de Festa Major amb castell de focs d’artifici.

 

 

Recordeu que…

 

Durant els dies de Festa Major podeu comprar les samarretes al punt d’informació situat a la plaça de les Mèlies de 10h a 14h i de 18h a 21h.

 

Podeu trobar tota la programació de la Festa Major al web de l’Ajuntament de Pineda (www.pinedademar.cat) i al web de Ràdio Pineda (www.radiopineda.cat)