Vés al contingut
1

Comença el curs una setmana abans i ja sense mascareta

 

 

Escolta AQUÍ als alumnes de 1er Sohai, Ruben i Mia

Escolta AQUÍ als alumnes de 6è Sara, Natalia, Jofre, Rabab, Rodrigo, Hassan i Odai

Escolta AQUÍ a Neus Basart directora de l'escola Aloc

 

Des d'avui dilluns, 5 de setembre, comença el curs a les escoles, i una setmana abans del que era habitual. A les 9 del matí els nens i nenes ja eren a classe, i s'han vist les imatges típiques d'alguns dels més petitons plorant a P-3, mentre d'altres ho han viscut amb alegria i normalitat. De fet, el que s'ha notat també i agraït és començar el curs sense mascaretes (només al transport escolar) ni grups bombolla, amb la normalitat d'abans de la pandèmia. Així ho han viscut els nens i nenes i així ho han explicat a Ràdio Pineda. Tenien ganes de tornar a l'escola i trobar-se amb els seus amics i amigues. Escoltem els nens i nenes de primer, Sohai, Ruben i Mia.

 

Els nens i nenes de sisè de l'Escola Aloc han explicat a Ràdio Pineda què n'esperen de la tornada l'escola: les amistats, aprendre, gaudir de les excursions i treure bones notes. Escoltem la Sara, Natalia, Jofre, Rabab, Rodrigo, Hassan i Odai.

 


1

 

La directora de l'Escola Aloc de Pineda, Neus Basart, ha dit que l'inici de curs sempre el viuen amb il·lusió, malgrat les dificultats.Tot i així, ha explicat que hi ha tensió per tots els canvis que està aplicant el Departament d'Ensenyament, entre aquests el calendari. Ha dit que el professorat ho estan tirant endavant. També que hi ha moltes novetats per les famílies i els hagués anat bé també tenir temps per informar sobre menjador i lleure educatiu. En tot cas, el desig és que tot vagi bé i gaudir del curs, ja sense mascaretes.

 

1

 

El curs comença sense convocatòries de vaga després que els sindicats hagin desconvocat les previstes per al 7 i el 28 de setembre en arribar a un acord amb el Departament sobre la reducció de l'hora lectiva.


Pineda té nou escoles de primària que han començat el curs. A Pineda Centre, les escoles Sant Jordi, Aloc, FEDAC, Jaume I i Mediterrània. Les escoles Aloc, Jaume I i Sant Jordi tenen doble línia en alguns nivells. A Poblenou hi ha tres escoles: Anoni Doltra, Montpalau i Escola Poblenou, també amb algun grup de dues línies a l'Escola Antoni Doltra.

Pineda també compta amb l’Escola d’Educació Especial Horitzó, amb aules de diversos projectes educatius per grups d'infants de diferents edats, i també per adolescents, amb aules del projecte Creixent i cursos itineraris formatius específics.

 


 

Calendari

Per Nadal els alumnes començaran les vacances el 21 de desembre i tornaran el dia 9 de gener. Els curs acabarà com ara, el 22 de juny i el dia 20 a secundària.

ESO, batxillerat i cicles formatius, comencen demà passat dimecres, 7 de setembre. Fins al 30 de setembre, a infantil i primària, la jornada serà continuada. Els infants poden dinar a l'escola i per poder cobrir l'horari partit habitual s'ofereixen activitats.


 

Llars d'Infants

També a les llars d'infants ha començat el curs. Per primera vegada P2 és gratuït a les escoles bressol públiques. A Pineda totes les places s'han omplert: Bressol de mar 4 aules plenes i marinada 3 aules plenes.

 

 

El curs comença sense vaga

Els sindicats de mestres i professors van desconvocar les vagues per a l'inici de curs. Els representants de mestres i professors van acceptat la proposta que els feia el conseller d'educació, Josep Gonzàlez-Cambray: la incorporació de 3500 docents més si desconvocaven les vagues. Aquesta era una de les línies vermelles que mantenia encallades les negociacions des de fa mesos. Els sindicats docents han signat aquest acord unànime amb el compromís que durant el primer trimestre, fins a 31 de desembre, es continuï negociant la resta de reivindicacions.


 

La portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, ha volgut rebaixar l'eufòria pel "pacte històric" entre Educació i sindicats i ha dit que "Això no s'ha acabat, hi ha molts temes pendents"."Queden moltes reivindicacions sobre la taula. Per exemple, volem la derogació d'un decret de plantilles amb un impacte molt negatiu sobre els centres. I queda pendent també l'estabilització de les persones interines", ha recordat en veu alta Segura. "Hi ha igualment el tema del 25% del català a les aules, l'aplicació dels currículums i unes retallades que s'arrosseguen", "En definitiva, tenim molts temes sobre la taula encara per batallar. La lluita no s'ha acabat i això només és una treva per continuar negociant", ha insistit Segura, que ha anat més enllà. "Si veiem que la cosa no evoluciona, tornarem segur a la mobilització", ha avisat la portaveu d'USTEC.