Vés al contingut
1

Una nova oportunitat per al teu pis buit gràcies a la Borsa de Lloguer Social

 

 

L’habitatge és un dels principals problemes dels municipis arreu de Catalunya. La gestió dels pisos buits i la capacitat per oferir un habitatge a les famílies més vulnerables és un dels grans reptes que han d’afrontar els ajuntaments en aquests moments. És per això que des de l’Ajuntament de Pineda es reactiva la campanya “Tens un pis buit? Dóna-li vida!” Amb la que es pretén ampliar l’oferta de pisos per a les famílies que ho necessiten, al mateix temps que es posa fre a l’augment d’habitatges susceptibles de ser usurpats il·legalment.

Amb aquest doble objectiu, l’Ajuntament posa a disposició dels propietaris tot un seguit de facilitats i garanties per a convèncer-los de cedir el seu habitatge a la Borsa de Lloguer Social.


Garanties i facilitats que ofereix l’Ajuntament

Cedint el pis a la Borsa de Lloguer Social, el propietari gaudirà de la gratuïtat en la gestió de tots els tràmits necessaris, incloses les relacionades amb els subministraments. Li seran tramitades la certificació d’eficiència energètica (CEE) i cèdula d’habitabilitat (CH). Es farà un seguiment del bon ús i bona relació amb els veïns a partir de visites diàries als inquilins. També es poden beneficiar d’ajuts de fins a 800€ per arranjaments que necessiti l’habitatge, així com finançar despeses superiors a compte de les quotes de lloguer.

Pel que fa a les garanties, l’Ajuntament s’ocuparà del pagament de la taxa de gestió de residus i bonificarà el 100% de l’IBI durant el període de contracte. També ofereix una assegurança multirisc de l’habitatge i la tramitació de sinistres en cas que sigui necessari. Finalment, garanteix el cobrament del 100% de les rendes del lloguer, així com que l'habitatge estigui en bon estat un cop finalitzi el contracte d’arrendament.