Vés al contingut
1

Conflicte a Pineda entre ERC i Junts pel nom a les respectives coalicions pel 28-M: ERC-Junts x Pineda i JuntsxCat-Junts per Pineda

A dalt, Cartell a l'acte de presentació de la candidatura d'ERC-JxP. A baix, rètol de la seu electoral de JuntsxCat-Junts per Pineda.

Fotos: Ràdio Pineda

 

 

La Junta Electoral haurà de decidir els propers dies si accepten que dues formacions polítiques de Pineda, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, facin servir el seu nom complet i molt similar, presentant-se en coalició a les Eleccions Municipals: ERC-Junts x Pineda i JuntsxCat - Junts per Pineda. Junts ha anunciat, en un comunicat, que porta el cas a la Junta Electoral de Zona.


 

D'una banda, ERC, amb Mònica Palacín al capdavant, es van presentar a les eleccions municipals des del 2011 amb el nom «ERC-JuntsxPineda». En el cas d'ERC, el nom de JuntsxPineda prové d'una agrupació d'electors amb aquest nom, i que va donar suport a Pere Aragonès com a candidat a les Eleccions Municipals el 2011 i 2015. A les eleccions municipals de 2019, amb Mònica Palacín de cap de llista, van mantenir-ho i ara volen presentar-se de la mateixa manera de cara als comicis del 28 de maig. També l'actual grup municipal a l'Ajuntament de Pineda porta aquest nom: ERC-JuntsxPineda.


 

Per la seva part, Junts, amb Noemí Llorens al capdavant, es presenten a aquestes eleccions municipals com a JuntsxCat-Junts per Pineda. Aquesta coalició va registrar el nom de Junts per Pineda l'any 2018, però no van utilitzar-lo a les municipals del 2019. Per aquestes noves eleccions municipals, han demanat a ERC que no tornessin a fer servir aquest nom, argumentant que Junts per Pineda és la denominació i sigles d’un partit polític legalment registrat a la Seu del Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya. També defensen que utilitzar el nom de Junts x Pineda per part de ERC, podria confondre l’electorat.


 

Comunicat de Junts per Pineda i Junts per Catalunya

En un comunicat, Junts per Pineda i Junts per Catalunya han anunciat que porten el cas davant la Junta Electoral de Zona. En el comunicat, lamenten haver d’emprendre accions quan, segons diuen textualment, «se’ls ha instat de manera amigable (a ERC) a que deixessin d’utilitzar un nom que està degudament i legalment registrat per d'altres». Critiquen també que ERC no hagi respost als requeriments que van enviar posteriorment en forma de burofax a la seu nacional republicana fa uns mesos. La formació ha publicat el comunicat a xarxes socials i l'ha enviat als mitjans. Per la seva part, Esquerra no ha fet cap comunicat de moment, però sempre han defensat que el nom de la seva coalició és vigent des del 2015 i el volen mantenir.