Vés al contingut
1

Victòria històrica del PSC de Xavier Amor: 13 regidors i regidores i un 51,97% dels vots a Pineda

 

Victòria històrica del PSC de Xavier Amor: 13 regidors i regidores i un 51,97% dels vots a Pineda. ERC es manté com a segona força, però baixa de 7 a 4 regidors. Junts per Pineda passa a ser la tercera força, amb 2 regidors. El PP torna a entrar a l'Ajuntament amb un regidor. I Pineda En Comú aconsegueix mantenir el seu regidor.

 

Xavier Amor ha fet balanç dels resultats al programa Nit d'Eleccions de Ràdio Pineda. Ha dit que «és un resultat històric» i que ara els toca la responsabilitat de governar i s'ha mostrat molt agraït a tothom. El PSC puja de 12 a 13 regidors i regidores. Xavier Amor supera amb escreix la majoria absoluta. Obtenen un 51,97% dels vots, un total de 5.535 vots.


ERC es manté com a segona força, però baixa de 7 a 4 regidors. Obtenen un percentatge de 17,74 amb un total de 1.889 vots. Mònica Palacín ha dit que «els resultats a Pineda són fruit també dels resultats generals a Catalunya, molt marcats per un discurs nacional». Ha dit que «continuaran treballant amb 4 regidores/es a l'Ajuntament».

 

Junts per Pineda passa a ser la tercera força, amb 2 regidors. Han aconseguit un 8,78% i 935 vots. Noemí Llorens ha dit que «estan contents del resultat tot i que és una valoració agredolça perquè el PSC ha aconseguit una gran majoria absoluta que els permetrà treballar en solitari».


El PP torna a entrar a l'Ajuntament amb un regidor. Han aconseguit un 7,14% dels vots i un total de 761 paperetes. Diego Sánchez s'ha mostrat content de tornar a tenir representació a l'Ajuntament i ha reconegut «la majoria absoluta del PSC». També ha agraït als que els han donat suport i esperen poder treballar des de l'Ajuntament de Pineda.


I Pineda En Comú aconsegueix mantenir el seu regidor. Obtenen un 5,58% i un total de 594 paperetes. Marcos Ortega s'ha mostrat decebut dels resultats i ha dit que «esperaven un millor resultat i augmentar el nombre de regidors». També ha dit que «hauran de valorar què ha passat».

 


No obtenen representació VOX, Valents, C's i Ara PL.

David Rojas de Vox ha dit que «esperaven poder tenir representació a l'Ajuntament però malgrat tot estan content i treballaran els propers anys per sumar suports».

Joan March de Valents ha dit que «esperaven més vots a Pineda i no han pogut fer arribar el seu missatge als electors». Han afegit que «ho han intentat però no han aconseguit la confiança de la gent».

Yolanda Alfonsin de C's ha dit que «esperaven millors resultats i per ells ha estat decepcionant». Ha afegit que «feliciten al PSC i sabien que era difícil, però esperaven poder tenir un membre a la sala de plens».

David Torner ha dit que «el PSC ha guanyat de llarg i això no dona marge». Ha dit que «no han pogut arribar a l'electorat perquè han tingut poc temps per explicar-lo». Ha dit que «són un partit nou i ara volen treballar els propers anys».

 

Els 21 regidors i regidores a l'Ajuntament de Pineda

PSC

Xavier Amor Martin

Sílvia Biosca Estopa (Independent)

Sandra Pérez Maldonado (Independent)

Jorge Torres Almirón

Carmen Montoya Sánchez (Independent)

Sandra Villarte Pazos

Marta Martin Agea (Independent)

Santiago Macip Esteller

Ester Puertas Iglesias

Fco.javier Aguirre Rodríguez Portugués

Verònica Rebollo Guillen

Verònica Itzaina Torvisco (Independent)

Ana Pérez Olivas


 

ERC

Mònica Palacín París

Meritxell Mateu Estopa

David Ponsdomenech i Flores

Montserrat Moral Mora


 

JUNTS PER PINEDA

Noemí Llorens Lleonart

Joan Mora Rabassa


 

PP

Diego Sánchez Simón


 

PEC

Marcos Ortega Canillas


 


 

 

1

1

1

 

 

1

 

 

1

 

 

 

1