Vés al contingut
1

Rutes amb molt d'encant al calendari de primavera del Centre Excursionista de Pineda

 

 


 

El Montpalau Team prepara una ruta en BTT amb el nom Pedals del Pedraforca que es farà durant dos dies, amb un total de 100 quilòmetres i 3400 m+. Es farà els dies 21 o 21 d'abril i ja s'han obert les inscripcions.

 

1

 

El diumenge 28 d'abril es farà una ruta pel Cap de Creus de 20 quilòmetres i 700+ que requereixen bon estat físic. Es podrà conèixer un espai força desconegut del parc, combinant mar i muntanya i la història d'un espai únic al nostre país.

 

 

1

 


 

De cara al mes de maig el Montpalau Team participarà a l'Aplec de l'Erola el diumenge 19 de maig amb una ruta guiada que us farà conèixer racons molt bonics del Camí de les Costes.

 

1

 

1

 

 

El dissabte 25 de maig es farà una caminada al Salt del Sallent, escletxes de la Freixeneda i el Puigsacalm.  En BTT també es prepara una gran ruta des de Pineda fins el Turó de l'Home, una ruta exigent per a persones ben preparades. També destaca la participació en la competició de BTT de l'equip que té l'entitat pinedenca.

 

 

1
 

 


I el mes de juny també es farà escalada en roca, ideal per a iniciació amb tots tipus de nivell.

 

1

 

 

 

 

El Canigó és el protagonista del mes de juny

Els dies 15 i 16 de juny es farà la travessa del Canigó per la ruta coneguda com 'El balconet', una clàssica que destaca per la gran bellesa i es podrà participar a l'Aplec dels Feixos. És celebra un acte de portar un feix de llenya fins el cim, muntanya símbol dels catalans i hi participen persones d’arreu dels Paisos Catalans. Els pinedencs faran una ruta a peu d'uns 40 quilòmetres i un desnivell acumulat de gairebé 3 mil metres
Començaran la ruta a les mines de Batera, al poble d’Arles de Tec, agermanat amb Pineda, amb la vista posada en fer el cim a 2800 metres d'alçada. Es farà nit en tenda de campanya i caldrà portar tot a l'esquena.

 

1


 

El Massís del Canigó, a la Catalunya Nord, té un gran simbolisme per a l'excursionisme català, ja que representa la unió dels pobles de parla catalana de banda i banda dels Pirineus, que van ser separats políticament amb el Tractat dels Pirineus. Els feixos de llenya s’encenen el dia abans de Sant Joan, i la flama arriba arreu dels pobles i ciutats; també a Pineda.


 

El 23 de juny arribarà a Pineda la Flama del Canigó gràcies a un grup de corredors pinedencs

Un grup de pinedencs tornaran a portar la Flama del Canigó des del cim d'aquesta muntanya fins a Pineda, corrent fent relleus. Faran 180 quilòmetres corrent i hi participaran unes 30 persones que corren diverses distàncies per equips acompanyats de ciclistes per fer-los suport i avituallament. L'objectiu final és fer arribar la flama a Pineda i participar de la Revetlla de Sant Joan a la plaça de les Mèlies.

Els relleus comencen aquesta mateixa nit i acabaran demà, dia de la revetlla.

El Centre Excursionista Montpalau Team coordina la baixada de la flama que s'encendrà aquest divendres a les 00 hores al cim del Canigó. Disposen dels permisos necessaris per fer aquesta acció, tal i com han fet altres entitats d'arreu del país i mesures de seguretat per baixar la flama fins a Pineda.

Els organitzadors fa setmanes que preparen el projecte i els fa molta il.lusió tornar a dur la flama directament a Pineda. En tot moment tindran el suport d'un vehicle que els acompanyarà per qüestions logístiques.

 

1


 

1
 



 

Les persones que hi participin podran córrer la distància que vulguin, fent pocs quilòmetres o molts, i també es comptarà amb bicicletes per a fer trams compartits. Cadascú ho podrà fer segons les seves possibilitats. L'objectiu final és fer arribar la flama a Pineda i participar de la Revetlla de Sant Joan a la plaça de les Mèlies. Els relleus començaran la nit del 22 de juny i acabaran el dia 23 i cadascú podrà triar el tram que vulgui, tant si és a l'inici, a la Catalunya Nord, com si és un tram ben aprop de Pineda.

Si voleu participar de l'equip us podeu inscriure a aquest grup

https://chat.whatsapp.com/DitI8FSO0nyI2QPRKZH3kS


 

El Centre Excursionista Montpalau Team coordina la baixada de la flama que s'encendrà el dia 23 a les 00 hores al cim del Canigó. Un grup d'unes 30 persones de totes les edats de Pineda baixaran la flama fins a Pineda en coordinació amb la resta d'equips de tot Catalunya. Seran 170 quilòmetres que es faran per equips, amb 1000 metres de desnivell positiu i 2500 de desnivell negatiu. Disposen dels permisos necessaris per fer aquesta acció, tal i com han fet altres entitats d'arreu del país.

Els organitzadors fa setmanes que preparen el projecte i els fa molta il.lusió tornar a dur la flama directament a Pineda. En tot moment tindran el suport d'un vehicle que els acompanyarà per qüestions logístiques.


 


 

Revetlla Popular de la Plaça de les Mèlies

La Revetlla Popular de Sant Joan de les Mèlies està organitzada per vuit entitats diferents i comptarà amb un sopar popular, servei de bar, el pubillatge, els Grallers de Pineda, focs d'artifici amb els Diables de Poblenou, i a la nit concert de cançons en català amb la banda The Sun Cats, una banda de versions que us sorprendrà per la seva qualitat interpretativa i també actuarà Dj Slump.


 

La revetlla serà possible gràcies a l'organització del Cau de Pineda, el Centre Excursionista Montpalau Team, amb la col.laboració de les Forces Infernals de Poblenou, els Petits Musicae, la Colla de Geganters i Grallers de Pineda.