Vés al contingut
1

Pineda està per sota de l'Índex Socioeconòmic Territorial de Catalunya

 

Foto d'arxiu.

 

Això vol dir que està per sota de la mitjana econòmica del país. Calella o Tordera, Blanes i Malgrat es troben en la mateixa situació, mentre que pobles com ara Santa Susanna o Palafolls estan a la mitjana, igual que tot el baix Maresme, a la mitjana o per sobre de la mitjana econòmica.


 

Concretament, L'IST resumeix les diferents característiques socioeconòmiques de la població resident en un territori i quantifica les diferències dins de Catalunya, agafant el valor de referència 100 per a tot el territori. A més, concentra en un sol valor la informació de sis indicadors: dos sobre la situació laboral, dos sobre el nivell educatiu, un d'immigració i un de renda.

D’altra banda, el grup més nombrós de municipis té el nivell mitjà alt de l’IST (entre la mitjana de Catalunya i 20 punts percentuals per sobre d’aquesta). Aquest grup està format per 520 municipis amb una forta presència a tot Catalunya, excepte a les Terres de l’Ebre. Finalment, hi ha 347 municipis amb un IST mitjà baix (entre la mitjana catalana i 20 punts per sota) i la majoria d’aquests són a les Terres de l’Ebre.


 

 

Matadepera, Castellolí i Sant Just Desvern són els tres municipis de més de 500 habitants amb l'Índex Socioeconòmic Territorial (IST) més alt el 2021, amb un IST de 131,8, 126 i 124,6, respectivament, segons l'Idescat. Completen els cinc primers llocs Tiana (124,6) i Sant Cugat del Vallès (124,5). En canvi, Barbens (52,9), Salt (60,2), Seròs (65,5), Sant Pere Pescador (65,9) i Ullà (66) són els municipis amb un IST més baix. D'altra banda, segons Idescat, hi ha 49 municipis que tenen un IST que supera en més de 20 punts percentuals la mitjana catalana, dels quals 13 es troben a les comarques centrals, 12 a l'àmbit metropolità i 10 a les comarques gironines. En canvi, 31 municipis més que estarien ser sota de la mitjana.