Vés al contingut
2

Jornada històrica a Pineda per la neteja col·lectiva de la platja

Fotos de Ràdio Pineda. Pots veure tot l'àlbum al Facebook de Ràdio Pineda: https://www.facebook.com/pg/radiopineda/photos/?tab=album&album_id=3001982639833538

Vídeo més vist de Ràdio Pineda a Facebook: https://www.facebook.com/pg/radiopineda/photos/?tab=album&album_id=3001982639833538

 

Més d'un miler de persones han participat aquest diumenge en una netejada popular de les platges de Pineda, dels de la platja dels Pescadors fins la platja de Poblenou. Infants, famílies, joves, adults, gent gran... s'han mobilitzat a Pineda al llarg de gairebé tres quilòmetres de platja. Ha estat per iniciativa popular, "Pineda Voluntariat contra el Glòria", i amb el suport de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

Als micròfons de Ràdio Pineda, la gent va explicar les seves motivacions per ser en aquesta jornada. La principal: l'estimació a Pineda, la sensibilització i les ganes de col·laborar.

Escolta AQUÍ els voluntaris i voluntàries

 

1

1

2

La neteja de la platja va ser molt efectiva. Es van anar fent piles de canyes, troncs i es van separar de forma organitzada altres residus, principalment els plàstics. Val a dir que alguns dels plàstics trobats són d'envasos antics, de fa més de 20 o 30 anys, cosa que fa reflexionar, i com a troballa curiosa, també va aparèixer precinte de la Policia Local de Barberà del Vallés.

 

2

3

 

També es van rescatar en diversos punts de la platja fins a sis tortugues d'aigua dolça arrossegades per les rieres, que al mar o a la platja haguessin mort. També dues serps autòctones. Es van traslladar al centre Veterinari de Santa Susanna i posteriorment, es portaran al medi natural o als centres de recuperació d'espècies especialitzats, com és el CRAM, segons els casos.

3

 

A més de la mobilització ciutadana, cal destacar que una vintena d'establiments comercials de la població van col·laborar en la jornada. Va haver coques, entrepans, aigua i fins i tot xocolata desfeta. També van fer cartells informatius, entre d'altres aportacions desinteressades del teixit comercial de Pineda. Vam entrevistar en Francesc, del forn Isarn, i Carlos, director de Pura Brasa. També des del grup de voluntaris de l'organització es van mostrar molt agraïts per la gran resposta popular que va haver, i així ho van explicar als micròfons de Ràdio Pineda.

2

2

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, es va mostrat molt va agrair la mobilització ciutadana, que va ser massiva.  Xavier Amor també va parlar de les diferents gestions que comencen aquesta setmana. Es farà una petició a la Generalitat per tirar endavant un pla especial d'ocupació, per persones a l'atur. També s'ha demanat al ministeri poder contractar més personal. Alhora, també es passeig de mar s'ha de tornar a replantejar, segons ha avançat Xavier Amor.

Escolta AQUÍ  Xavier Amor