Vés al contingut
marta duran salut i +

Com entendre millor l'etiquetatge dels aliments, segons la col·laboradora de Salut i Més Marta Duran

Escolta el programa fent clic aquí

L'etiquetatge aporta una informació molt important sobre els aliments, però que no tothom sap interpretar. Per això, Marta Duran, Màster en Nutrició i Salut, proposa un seguit de consells per mirar bé el que porten els aliments que mengem. Ho ha explicat al programa Salut i Més de Ràdio Pineda.

 

Cal tenir en compte diversos elements de l'etiquetatge dels aliments. Un d'ells és la llista d'ingredients, ja que Marta Duran ha explicat que «es troben en ordre decreixent», és a dir, «el primer ingredient és que es troba més present a l'aliment». També ha afegit que cal parar atenció al valor nutricional, «no pensant només en calories o en ingredients».

 

 

Marta Duran, grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, ha posat en valor els aliments que no tenen etiquetes, «com les fruites, les verdures, la carn o el peix del mercat», ja que possiblement «són més saludables que no pas els etiquetats».

Per acabar, Marta Duran ha fet una crida a la ciutadania a «mantenir l'esperit crític a l'hora de triar els aliments que mengem i en cas d'escollir els que tenen etiqueta, agafar l'opció més saludable».

Aquests i més consells sobre alimentació saludable al programa Salut i Més de Ràdio Pineda: cada dimecres a les 13:15 h.