Vés al contingut
dra adriana ramos

COVID-19 a Pineda: Entrevista a la dra. Ramos, directora de l'Àrea Bàsica de Salut (CAP Pineda, Poblenou i Sta Susanna)

La dra. Adriana Ramos (Arxiu Ràdio Pineda)

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a l'informatiu

 

Ràdio Pineda ha entevistat avui la directora de l'ABS de Pineda de Mar, la Dra. Adriana Ramos.  Ha dit que les darreres dades generals sembla que confirmen que «els casos de Covid-19, molt de mica en mica van a la baixa» i també ha dit que «la Regió Sanitària té ara més capacitat per poder absorvir pacients».

 

Ha explicat que «s'han detectat casos al mateix ambulatori, i fins i tot a través del telèfon analitzant els símptomes que els pacients han explicat». La Dra. Ramos ha tornat a demanar «distància de seguretat entre les persones perquè el virus és més contagiós que la grip i és important respectar les mesures de seguretat que s'han explicat».

 

Segons ha dit, «el virus afecta tota la població, però hi ha gent gran que ho pateix més i per això es fa un contacte més continuat, així com de la gent gran de les residències, que hi ha un suport les 24 hores».


 

Cap cas a les residències de Pineda

La dra. Adriana Ramos ha dit que «no hi ha cap cas detectat a les residències de gent gran a Pineda» i s'ha creat un grup  format per dos metges i dues infermeres de suport a les residències: «a dia d'avui no hi ha cap afectació a les residències geriàtriques». Ha explicat que es fa un seguiment i s'avisa de qualsevol persona afectada, resident  o treballador amb un protocol que s'ha activat. Ha agraït la feina que estant fent les residències de gent gran, ja que segons ha explicat «les quatre residències es van organitzar molt bé, i amb moltes mesures, i això ha anat molt bé. Es una qüestió positiva al nostre municipi».


 

Qui ha passat el COVID-19... ho sabem? Els test

Adriana Ramos ha explicat que ara la Generalitat vol realitzar més test: "Actualment hi ha uns nous kids de detenció cel.lular que es faria als pacients". Els CAP no disposen del material per confirmar el coronavirus, i s'encarreguen els hospitals de dur-ho a terme. Actualment es fan tests en casos complicats.


 

No tancarà cap ambulatori de Pineda ni de Santa Susanna

La Dra. Ramos ha dit que cap centre tancara i s'han modificat tasques. Ha explicat que es fan moltes trucades telefòniques, visites a domicili en casos greus,  i es manté l'atenció d'urgències. 

 

Ha dit que són accessibles a tothom, han ampliat la recepció de centraleta de trucades telefòniques al CAP Pineda i ha fet una crida a fer servir el 061 en cas de necessitat així com d'activar 'La Meva Salut' a través d'internet. També ha demanat tenir en compte el telèfon 900 053 723 per aputar-se a la Meva Salt. També ha dit que «ja s'està preparant el que vindrà després, revisant històries clíniques».

 

També es important que diabètics o hipertensos que es puguin descompensar contactin amb el CAP.


 

Felicitació a tota la població

La Dra. Ramos ha fet una felicitació a la població pel comportament durant el confinament. Ha dit que «s'ha vist la responsabilitat de quedar-se a casa i això ha evitat milers de contagis i per això actualment estan baixant».


 

És optimista?

Ha dit que «cal mirar les dades positives també». Ha demanat ser «pacients i no relaxar-nos amb les mesures». Ha tornat a demanar «mantenir la distància de seguretat, la higiene de mans, las mascarilles i guants en punts com als supermercats entre altres». Ha dit que «és important que no ens relaxem encara».


 

Suport psicològic

Ha afegit que el 061 ofereix suport psicològic a persones que ho estant passat malament, amb situacions d'angoixa per la mort d'un familiar o un ingrés hospitalari, entre altres.

 


 

Agraïments

Ha afegit que «agreixen els missatges d'agraïment perquè sempre els donen ànims». També ha fet un agraïment per la implicació de tots els professionals de l'Àrea Bàsica, ja que «estant al peu del canó" metges infermeres, i el conjunt del personal de l'ABS així com la bona coordinació amb la Corporació, Creu Roja, Serveis Socials de l'Ajuntament de Pineda, farmàcies, ambulàncies i, en conjunt, tots els serveis.