Vés al contingut
1

Alerta per l'augment de casos de COVID-19 a Pineda: "El virus està actiu i podem emmalaltir en les pròximes hores o dies"

Pineda suma 678 casos de COVID-19 aquest divendres (dades de les 8h.): Són 74 confirmats amb prova i 604 comptabilitzats pel personal sanitari, segons dades oficials del Departament de Salut.

 

Font dades gencat.cat: http://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus/mapa-per-municipis/

 

Tots aquests casos estan activats pel servei de vigilància epidemiològica i tenen el seguiment de l'ABS de Pineda, des del CAP de pineda centre i el consultori de Poblenou. La taxa d'incidència a la població de casos confirmats amb prova a Pineda és de 27 per cada 10.000 habitants.  Continua sent de les taxes d'incidència més baixa de tot l'Alt Maresme, tot i que la taxa ha pujat els darrers dies. Recordem que Pineda té 27.272 habitants.

A l’Hospital de Calella hi ha un total de 21 pacients ingressats per la Covid-19. S’han registrat 2 noves altes i ahir de lamentar una nova defunció.

 

Entrevista a la directora de l'ABS Pineda, dra. Adriana Ramos

ESCOLTA AQUÍ l'entrevista

1

 

La directora de l'ABS de Pineda, Poblenou i Santa Susanna, Adriana Ramos, ha dit aquest matí a Ràdio Pineda que "la prevalença és més baixa que a la resta del territori però s'està detectant un increment de casos". La doctora Adriana Ramos ha dit que "hi ha la gent s'està confiant i cal mantenir-nos alerta". "No hem de ser alarmistes però no hem d'oblidar que el virus està actiu, i que gran part de la població podem emmalaltir en les pròximes hores i dies." Per això, ha fet una crida a mantenir la distància de seguretat, el rentat de mans i a fer ús de la mascareta". "O arriba la vacuna o tornarem a caure".


 

2
Seients senyalitzats per separar i mantenir la distància de seguretat al CAP de Pineda

 

La dra. Adriana Ramos ha explicat que "l'ABS està preparada i s'està organitzant per atendre amb mesures de seguretat. No es pot col·lapsar les sales d'esperes i per això es demana trucar per telèfon abans d'anar a l'ambulatori". En l'entrevista a Ràdio Pineda també ha parlat dels símptomes del COVID-19, que són molt diversos i no sempre es donen tots els símptomes: febre, tos, cansament, dificultat de respirar, pèrdua d'olfacte... i també es parla d'afectacions cutànies que podrien estar vinculades a la malaltia.


 

Ha explicat que ja s'han fet proves a tota la gent gran de les 4 residències de Pineda i no s'han detectat casos. Es preparen proves per als professionals de les residències. I entre el personal sanitari i laboral de l'ABS de Pineda tampoc s'han detectat casos després de fer les proves.


 

En l'entrevista ha fet una crida a estar alerta i no abaixar la guàrdia.