Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda prepara els centres escolars pel retorn a l'escola del mes de setembre

Educació es compromet al retorn del 100% de l'alumnat a les aules al setembre. L'alcalde de Pineda ha dit que «no tot depèn de l'Ajuntament però la part que els pertoca ja està tot a punt».


 

També ha afegit que «tot sembla indicar que s'haurà de conviure amb la Covid-19 i s'està analitzant amb detall el que marqui la Conselleria d'Ensenyament». També ha dit que «s'espera que hi pugui haver el reforç de professorat anunciat».

 

El Departament d'Educació té la voluntat que el curs que ve l'escola sigui "el més normal i el més segura possible" i que això es traslladi amb la "màxima presència" d'alumnes. És a dir, que tots els alumnes d'infantil, primària i ESO -o, com a mínim, els de primer i segon- puguin anar a l'escola de forma presencial.

L'alcalde de Pineda ha dit que «quan es parla de salut no són números sinó persones i per tant caldrà estar molt atents». Ha dit que el personal que hi aporta l'Ajuntament i les tasques que s'han de fer a les escoles ja s'està deixant tot a punt per començar. També ha afegit que «estan llegint el document de protocol del Departament per complir bé amb la nova normativa del nou curs escolar 2020-2021».

No hi ha el consens desitjable i la mascareta serà obligatòria als espais compartits i aïllament del grup en cas de detectar un positiu.

Les escoles tindran un sanitari de referència i caldrà seguir les normes per evitar al màxim els rebrots.

Les ràtios seran les habituals en un curs, i es vol que siguin grups estables per rastrejar de forma segura en cas de contagi.

El nou curs escolar hauria de començar el 14 de setembre, com és habitual, després després de la festivitat de la Diada.

Calendari:

14 de setembre de 2020: inici de les classes al segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny, el curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà, el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior i en la resta dels ensenyaments de règim especial, llevat de les escoles oficials d'idiomes.

21 de setembre de 2020: inici de les classes als cicles formatius de grau superior de formació professional inicial i d'arts plàstiques i disseny.

No més tard del 21 de setembre de 2020: inici de les classes als ensenyaments de centres i aules de formació d'adults.

No més tard del 28 de setembre de 2020: inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes.


 

 

Foto d'arxiu