Vés al contingut
1

El CCM juntament amb el sector empresarial farà un pla per fer front a l’increment del preu de l’energia

 


 

L’escalada de preus de l’electricitat està ofegant l’economia de moltes famílies i també de moltes empreses que expressen la seva preocupació pel desmesurat increment de la factura energètica.


El Consell Comarcal ha convocat avui les agrupacions empresarials del Maresme per recollir les seves demandes i necessitats. Els representants empresarials han manifestat els problemes i traves administratives en la consecució d’ajuts i subvencions per ajudar a mitigar l’efecte de crisi energètica, sobrevinguda després de la pandèmia i han demanat la implicació de totes les administracions, cadascuna dins del seu àmbit d’actuació, per mantenir actius els negocis i ajudar-los en el procés de transició energètica.


Consideren que s’haurien de simplificar els tràmits administratius i canalitzar vies d’ajut directe que facilitin, d’una banda superar la situació actual i de l’altra efectuar una transició energètica cap a un model més sostenible i menys depenent dels combustibles fòssils.


 

Amb aquest esperit, el Consell Comarcal i el sector empresarial ha acordat elaborar un Pla de Xoc que reculli, entre d’altres, un seguit de mesures d’àmbit local que s’exposaran en un Consell d’Alcaldies extraordinari.