Vés al contingut
1

Aquest divendres acaba la campanya solidària per Ucraïna

 

La resposta ciutadana ha superat totes les expectatives des del primer dia que es va anunciar. Ràdio Pineda s'ha omplert de productes que es demanen a la campanya. Protecció Civil de Pineda ho ha anat recollint i portant al magatzem central a Sant Fost. La campanya prioritza l'alimentació, els productes d'higiene i els productes que tots tindríem en una farmaciola casa.


 

El cap de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pineda, David Domínguez, ha explicat que ja tenen a punt el transport cap a Ucraïna. Al magatzem de Pineda fan una primera classificació del material humanitari, i després ho traslladen a la central de Protecció Civil. Des d'allà, preparen els tràilers, que finança el Consolat d'Ucraïna, i portaran el material als refugiats que estan sortint cap a Polònia i Hongria. Quan funcionin els corredors humanitaris es podrà entrar també al país.

També ha recordat que la gent ha sortit de casa cap a la frontera amb una maleta i el que portaven posat, i cal ajudar-los. David Domínguez ha dit que ara es prioritza l'alimentació i els productes d'higiene i de farmaciola. La roba ja està cobert, però potser més endavant es tornarà a demanar.

«Es demanen urgentment menjar sec o en conserva amb caducitat àmplia (no en pots de vidre) com llaunes, alimentació per nadons, productes higiene, medicació (el que tindríem a una farmaciola),»

Punts de recollida: Ràdio Pineda, Can Xaubet, Centre Cívic Poblenou, Escoles i instituts i local de l'AAVV Can Carreres a la tarda.

 

Ha agraït la sensibilitat de la gent en aquesta onada solidària i alhora, l'esforç dels voluntaris i el suport de l'Ajuntament, Policia Local, Ràdio Pineda i tots els punts de recollida.

 

1

 

1