Vés al contingut

Ràdio Pineda va néixer, el 10 de juliol de 1981, a la rectoria de la parròquia de Pineda, al C/ Muntaner, i paral.lelament a Poblenou, als locals de sobre de l'església. Tots dos projectes es van fusionar. Eren els primers anys de democràcia i un grup de joves pinedencs, que van impulsar també la revista Contrapunt, van posar en marxa un nou instrument de comunicació, el mateix any que naixien les primeres emissores locals. Poc després, la ràdio es va traslladar a l'antiga casa de camp de Can Xaubet, a peu de carretera, un edifici avui ja enderrocat.

 

Durant els anys 80, l'emissora va créixer en oferta de programes, en nombre de col·laboradors i en mitjans tècnics. Aquella època va servir per posar els fonaments de Ràdio Pineda. L'Ajuntament de Pineda, que fins llavors havia donat suport a la ràdio, va acceptar la cessió del patrimoni de l'emissora i va crear el Patronat de Ràdio Pineda. El 1988 Ràdio Pineda ja era emissora municipal.


Ràdio Pineda va formar part de l'EMUC (Emissores Municipals de Catalunya), organisme que va aplegar les ràdios locals catalanes per aconseguir un marc legal que reconegués les emissores. La Llei d'Emissores Municipals es va aprovar el 1991 al Congrés.


El 1992 va ser l'inici de l'etapa de professionalització de Ràdio Pineda. L'1 d'agost (en plenes olimpíades de Barcelona) es van estrenar els estudis actuals del carrer Justícia 23-25. Des de llavors i gràcies al suport constant de l’Ajuntament pinedenc i a totes les persones que hi han treballat i col·laborat, Ràdio Pineda no ha parat de créixer. Des del 1981 i fins ara, les veus de Pineda no han deixat de sonar al dial. Per Ràdio Pineda han passat milers de persones i cal dir-ho en veu alta...
GRÀCIES A TOTHOM !

 

radio 2016 retro antiga