Vés al contingut
1

Meritxell Benedí, presidenta de l'ICD: «Els SIAD són espais de detecció i atenció de situacions de violència vers les dones»

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, i la directora de la institució, Neus Pociello, han explicat a Ràdio Pineda el procés de millora que engeguen arreu de Catalunya de la xarxa de SIAD, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones. Per aquest motiu, estan visitant els municipis que, com és el cas de Pineda, disposen d'aquest servei. Meritxell Benedí ha parlat de la importància de conèixer de primera mà les persones implicades en aquest servei als municipis, professionals i responsables polítics. La presidenta de l'Institut Català de les Dones ha explicat que són espais d'atenció i també de detecció de situacions de violència masclista.

 

ESCOLTA AQUÍ L'ENTREVISTA

 

En el cas de Pineda, les responsables es va trobar amb les responsables del servei, amb l'alcalde de Pineda, Xavier Amor i amb la regidora d'Igualtat Verònica Rebollo. Per la seva part, la directora de l'ICD, Neus Pociello, va parlar de la importància de potenciar aquest servei al conjunt del territori i fer aquest servei més accessible a totes les dones.  La regidora d'Igualtat, Verònica Rebollo, ha dit que l'espai del SIAD s'ha de potenciar al màxim i ha destacat que és l'aposta que està fent l'Ajuntament de Pineda. Ha agraït el suport de l'Institut Català de les Dones i la seva visita al servei

 

1

 

El SIAD està ubicat a l’edifici de Carrer Riera 31, a la carretera, un espai municipal on hi ha més serveis. Cal demanar cita prèvia, trucant a l'Ajuntament 93 767 15 60 + extensió número 6. Es pot contactar per mail a: siad@pinedademar.org Al mateix punt i amb el mateix horari hi ha també el nou Servei d’Atenció Integral LGTBI, que atén casos de diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere, i dona suport en cas de patir violència o discriminació. 

L'horari és dimecres al matí d’11 a 2 i dimarts, dimecres i dijous a la tarda de 4 a 7. Per les urgències hi ha el telèfon 900 900 120.