Vés al contingut
1

S’ha inaugurat un espai de dol perinatal i gestacional al cementiri de Sant Llop d'Hortsavinyà

 

Fotos. Pep Basart

 

És un espai de dol perinatal, gestacional i neonatal. Es va fer una ruta fins la Taula de les Bruixes on Dani Rangil va explicar la relació entre bruixes i els naixements a l'antiguitat. També va parlar d’éssers mitològics com ara la ‘Molsosa’, entre altres déus de la mitologia. Va explicar com la medicina natural i les llevadores a l’antiguitat tenien un paper cabdal en els naixements dels fills/es.

També es va fer un petit acte amb una figura de la cultura budista i japonesa del ‘Jizo’ que és un ésser que acompanya els infants no nascuts o morts fins l’altra banda del riu per viure eternament.

 

1

 

1

A continuació, es va fer un acte la cementiri de Sant Llop on s’hi pot veure una placa de record als infants no nascuts o morts als pocs dies de néixer. També s’ha arranjat una part del cementiri i s’hi ha plantat una olivera en unes obres que han anat a càrrec de l’Ajuntament de Tordera. La parròquia també ha instal.lat una imatge de Maria i un nen Jesús.

A l’acte es va fer parlaments per demanar «que no s’oblidi els infants morts prematurament per acompanyar els pares i mares en el seu dol».  L’acte va acabar amb una missa a Sant Llop a càrrec del capellà de Tordera, mossèn Salvador Juanola.

Aquesta és la cançó que es va cantar durant l'acte.

https://www.youtube.com/watch?v=TTpJR0vTsA0

 

 

1

 

1

 

1