Vés al contingut
1

Pineda rep 488.000€ de la Diputació per tancar l'any sense dèficit i donar liquiditat pel 2024

Foto d'arxiu RP

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

La Diputació destina 488.000€ a l'Ajuntament de Pineda per eixugar dèficit i donar liquiditat. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha valorat aquesta aportació de la Diputació als ajuntaments, que suma un total de 8,29 milions d’euros al Maresme i 75M€ a la província de Barcelona. Són diners que serviran perquè els ajuntaments puguin tancar l’any sense dèficit i assegurar la liquiditat del 2024. Xavier Amor ha dit que són diners que es poden destinar a allò que necessiti cada municipi i que es tracta d'una aportació directa, que anirà repartida en dos ingressos. El primer, de 311M€ abans d'acabar l'any i la resta durant el 2024.

 

Escolta l'entrevista a Xavier Amor

 

Xavier Amor ha destacat el paper de la Diputació com a organisme que dona suport als Ajuntaments. Ha explicat que actualment, els ens locals necessiten de més finançament, sigui per menors ingressos com per increments de despeses a causa de la inflació. Per això, s'arrossega un dèficit de finançament que els alcaldes i alcaldesses reclamen que s'ha de revertir. Així ho ha explicat Xavier Amor.

 

Totes les poblacions del Maresme rebran els ajuts. Calella rebrà 240.000€, Santa Susanna 93.000€, Malgrat de Mar 336.000€, Palafolls gairebé 150.000€ i Sant Pol, 100.000€, per posar alguns exemples.


 

L'objectiu és que puguin tancar l’any sense dèficit i per començar el 2024 amb liquiditat. Segons la Diputació, la distribució dels ajuts s’ha fet d’acord amb criteris públics, objectius i acotats seguint la línia d’altres ajuts semblants atorgats, com una assignació mínima a cada ajuntament, el nombre d’habitants, la desocupació o l’extensió territorial del municipi.


 

Pacte el govern a Madrid: «Cal prudència, perquè encara queden moltes hores per parlar».

En l'entrevista, Xavier Amor també ha valorat, el moment polític a l'Estat i el pacte recent, tot i que ha dit que cal «prudència en totes les valoracions, ja que no és senzill l'acord entre formacions tan diferents. «Falta poc per debat d'investidura, però encara queden moltes hores per parlar, a les portes que es coneguin els detalls del contingut de la Llei de l'Amnistia» Ha dit que «el diàleg s'ha imposat i és en el marc de la constitució, i és el que el Partit Socialista ha de defensat, per rebaixar la tensió a a Catalunya, i això no és casualitat». Ha afegit que és un pacte complicat, amb moltes forces polítiques i amb objectius molt diferents. Però està clar que qui lidera és el partit socialista, i parlant en el marc de la Diputació.