Vés al contingut
1

Escola Jaume I i el projecte de l’estoig solidari: ‘Ajudem a un grup de dones de l’Índia que cusen estoigs aprofitant la roba dels seus vestits’

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUI el programa 'Anem a l'escola'

 

 

Aquesta setmana el programa ‘Anem a l’escola’ de Ràdio Pineda ha visitat l’escola Jaume I per conèixer el projecte de l‘Estoig Solidari que fan els alumnes de cicle mitjà. Arran de la necessitat de comprar uns estoigs de més qualitat, perquè els que tenien a l’escola eren de plàstic i es trencaven, van decidir comprar-los a la Índia i axí col·laborar amb una iniciativa solidària.

 

7

 

 

Es tracta del projecte ‘Cosir pel futur de la ONG Samugam trus i Connectdestiny ORG, dues organitzacions que van ensenyar a cosir a un grup de dones de la Índia i que fan aquests estoigs aprofitant la tela dels seus vestits. Cecília Castellà Chaos, mestre de l’escola Jaume I i una de les impulsores del projecte que ha estat vivint a l’Índia fa 10 anys, ha explicat que l’objectiu del projecte de és motivar als alumnes a la reflexió del què comprem i com està fet i treballar conceptes com el comerç just.

 

8

 

 

També hem parlat amb una representació dels alumnes de cicle mitjà de l’escola Jaume I i ens han explicat com són aquests estoigs, com estan fets i què els hi ha semblat la iniciativa de comprar-los a l’Índia. Són la Keyla, la Gala, l’Iker, l’Alba, la Laura i la Paula.

 

Alba

 

2

 

3

 

4

 

6

 

7

 

Podeu tornar a escoltar el programa ‘Anem a l’escola’ dedicat al projecte ded l’Estoig Solidari de l’escola Jaume I al web  www.radiopineda.cat al servei de Ràdio a la carta, a l'espai (Anem a l'escola). Presentat per Olga Diéguez.