Vés al contingut
1

El ple de Pineda aprova la futura construcció de 32 nous pisos socials

 

Foto. ACN

 

S'ha aprovat un canvi urbanístic que permetrà tirar endavant 32 habitatges socials per part de la Generalitat i l'Ajuntament de Pineda. Un projecte que l'INCASOL podrà tirar endavant al terreny municipal cedit pel consistori, i que amb una modificació tècnica anirà endavant a partir d'ara.

És un conveni per la construcció de 32 nous habitatges amb una reserva per a joves, i una altra cessió de dos habitatges a l'Ajuntament de Pineda per necessitats del municipi. El pressupost és de 4.5M€ i els terrenys estan just al costat de l'Escola Aloc de Pineda. Ara fa 25 anys que no es fa habitatge social a Pineda.


L'Ajuntament també està treballant amb la Generalitat un conveni de col·laboració amb l'Institut Català del Sòl, i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per a la promoció d'habitatges de protecció oficial, de lloguer assequible.


 

La Generalitat vol construir habitatge social

Actualment, l’INCASÒL està estudiant els tres solars propietat de l’Ajuntament on es podrien construir noves promocions, amb un total de 75 habitatges protegits. A Palafolls es podria tirar endavant un nou sector residencial que promou l’Ajuntament i on es podran construir 150 habitatges, tant lliures com de lloguer social. El consistori ha desenvolupat aquest nou eixample al poble amb l’objectiu de disposar de parcel·les de titularitat pública on poder construir 75 habitatges protegits. Una d’elles, serà cedida a l’INCASÒL mitjançant un dret de superfície per un termini de 75 anys, per a la construcció d'una promoció d'uns 50 habitatges de lloguer social.