Vés al contingut
1

Presentació a la Biblioteca Serra i Moret del llibre 'La doble vida de Pierre Lottier'; una vida de pel.lícula

 

 

Escolta l'entrevista a Xavier Juncosa

 


 

El seu autor, Xavier Juncosa, farà divendres a les 6 de la tarda la presentació d’un llibre molt interessant; la biografia d’una persona vinculada al Maresme i més concretament a Santa Susanna; Pierre Lottier. Ara fa uns dies La Vanguàrdia va fer un article sobre el llibre i el seu autor que ha tingut repercussió sobre un llibre que té molt bona crítica.


 

El llibre parla d'un personatge històric d'ideologia d'extrema dreta, nascut a França de família rica, que va ser col.laborador del règim nazi i que va revendre a través d'una coneguda botiga de Barcelona, gran quantitat de peces i mobiliari robat als jueus. Ell, d'acord amb altres col.laboradors, va travessar la frontera i va ser acollit pel règim de Franco, on va poder desenvolupar la seva activitat i va tenir contactes amb la Falange entre altres grups. Segons Juncosa, va ser milionari i es va envoltar sempre d'una vida molt luxosa.


 

Segons ha explicat, es va convertir en un 'senyor' de Barcelona, interiorista i hostaler i que va acabar creant el famós restaurant 'La Resérve' el 1965 a Santa Susanna, un espai de luxe que va ser lloc de trobada de dirigents del règim franquista i diplomàtics i fins i tot, hi va ser present el duc d'Alba i molts famosos més.

Xavier Juncosa ha dit a Ràdio Pineda que «gairebé ningú que el va conèixer va saber mai que havia format part d'una xarxa de blanqueig i revenda de la Gestapo durant la Segona Guerra Mundial, ni res de la seva vida i del seu passat». Aquest home, Pierre Lottier, va morir a Santa Susanna el 1987 i està enterrat al cementiri de Pineda. L'autor de llibre reconstrueix la història de Lottier després d'estudiar més de 25.000 documents desclassificats.


 

 

Xavier Juncosa

Cineasta i historiador. Premi Nacional de Cinema (1988). És especialista en relacions polítiques entre Catalunya i França durant els segles XVII i XX.

Ha escrit i dirigit més de 100 documentals. Autor de diversos llibres de cinema, història o novel·la.


 


1