Vés al contingut
1

Lluís Domènech i Montaner va visitar les esglésies de Santa Maria i Sant Pere de Riu buscant l'art romànic

 

Escolta l'entrevista a Carles Saiz


 

S'ha presentat el llibre "Domènech i Montaner. La recerca del patrimoni medieval al Maresme" editat pel Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner. El llibre recull l'aportació que l'arquitecte modernista va fer de l'art romànic del Maresme amb apunts i dibuixos i també algunes fotografies.

Domènech i Montaner aprofitava les seves estades d'estiueig a Canet per fer excursions per l'Alt Maresme per documentar el seu patrimoni romànic i medieval. L'arxiu conserva fitxes de referències, textos i notes breus, fotografies de monuments i planells d'algunes zones.

 

1


 

Carles Sáiz, president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner ha dit a Ràdio Pineda que «està documentat que va visitar Sant Pere de Riu i Santa Maria de Pineda» tot i que se'n tenen poques dades. També ha dit que es va interessar molt pel Castell de Palafolls o també el monestir de Rocarossa de Tordera, entre altres.

 

També va visitar Sant Genís, Arenys, Tordera, Sant Pol o altres pobles maresmencs i sovint ho feia amb els seus fills entre el 1903 i el 1905.

El llibre està editat pel Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner amb el suport del Consell Comarcal del Maresme i la col·laboració de l'Ajuntament de Canet de Mar.

 

1

 

1


 

1