Vés al contingut
1

El ple de Pineda aprova un pas més per l'ampliació del Polígon Industrial, desenvolupant el PP10 i el PP11

El ple de Pineda aprova un pas més per l'ampliació del Polígon Industrial, desenvolupant el PP10 i el PP11. El punt, aprovat per unanimitat del govern i oposició, diu concretament declarar conclòs el procediment relatiu a la "Modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal de Pineda de Mar, referida al Sector PP10, Pla Parcial Torrent dels Frares i Sector PP11 Pla Parcial Nord-oest". Els partits de l'oposició han demanat que «no s'hi facin nous habitatges perquè no és adient per Pineda» i també han demanat «posar-se d'acord amb l'Ajuntament de Calella per desenvolupar la zona i la rotonda que s'ha de fer». Tots els partits han dit que «el projecte pot ajudar a desenvolupar la població». També han demanat que el polígon actual s'equipari al nou que s'ha de fer pel que fa als usos..

 

El ple, celebrat dilluns, ha aprovat l'adjudicació del contracte de del complex esportiu Can Xaubet de Pineda, per la «gestió dels serveis esportius, de direcció i coordinació, administració i altres serveis». També s'ha aprovat inicialment el projecte per la instal·lació de marquesines de bus urbà intel·ligents, amb plaques fotovoltaiques. En el ple, els regidors i regidores de govern i oposició, també han llegit la Declaració Institucional del Dia de la Dona.

 

El ple també ha aprovat per unanimitat les bases reguladores de subvencions destinades a la promoció de l’economia local. La regidora Carmen Montoya ha dit que es tracta del pas previ de la convocatòria d'aquest any i que inclou una comissió qualificadora. Des de l'oposició, concretament ERC, demana que les tramitacions d'aquestes subvencions puguin ser més àgils. Junts ha suggerit, en termes globals, que s'inclogui un codi ètic i Pineda En Comú ha demanat que s'escolti més els empresaris i botiguers, com l'Associació Gent de Pineda, per arribar a més autònoms i les petits comerciants.


 

Torn obert de paraules

 

ERC

Van preguntar per les protestes convocades als plens anteriors per part de veïns i veïnes, i que en aquest ple no s'han donat. La Primera Tinent d'Alcalde, Sílvia Biosca, va explicar que havien arribat a un acord. Concretament han acordat un fraccionament o tarifa plana pels impostos de l'IBI, vehicles i escombraries, un fraccionament a un màxim de 7 mesos. L'Ajuntament informarà properament, quan es pugui fer la gestió a l'Oficina de Gestió Tributària. Sílvia Biosca també va explicar que hi haurà ajuts per persones amb dificultats econòmiques, propietàries o llogateres que hagin d'assumir algun d'aquests impostos, i que no hagin rebut altres ajuts per lloguer. Les bases es portaran a aprovació al ple d'abril.

ERC també va demanar més neteja a Pineda a zones on s'acumula brutícia, com ara a l'aparcament de sorra del costat de la riera. I també per la neteja de la pròpia riera, que el regidor Santiago Macip va aclarir que no era competència municipal, però es podria treballar per algun tipus de manteniment. També va preguntar pel pont de la Riera, i la regidora d'Urbanisme va aclarir que el contracte està licitat i properament l'empresa. ERC també van preguntar si a les pistes esportives que hi ha al carrer es pot plantejar l'ajuntament posar lavabos públics i per la campanya anunciada del bon ús del patinet i fomentar que es compleixi la normativa.

La darrera pregunta d'ERC anava dirigida a uns «fets a la comissaria de Policia Local, on es va penjar un cartell amb una fotografia on s'hi podia veure una forca i una cadira». Van demanar que s'investigui aquest incident. La Primera Tinent d'alcalde, Sílvia Biosca, va respondre que es tracta d'informació reservada i que la instrucció es porta a terme des de la Diputació de Barcelona, ja que s'ha preferint un òrgan extern que ho investigui. Per la seva part, el regidor de Seguretat, Diego Sánchez, va defensar «la professionalitat de la Policia Local de Pineda» i va reiterar «que s'investigarà qualsevol situació anormal». Mònica Palacín va respondre que «no és un crítica a tot el cos de la Policia Local, perquè valoren molt la seva feina» i que volen ser informats.

 

Junts per Pineda


Va preguntar pels ajuts que han rebut les associacions de veïns de Pineda. Noemí Llorens ha dit l'entitat «Fills de Poblenou» i va preguntar per què aquesta entitat té una subvenció molt més alta, 21.000€, que la resta d'associacions dels barris de Pineda. També va demanar que es pugui obrir aviat l'Oficina de Barris. L'equip de govern va dir que «aquesta entitat té un encàrrec per fer una festa de barri» que és de gran format, i això no està renyit amb la resta d'ajuts que es fan als diferents barris.

Junts també va posar damunt la taula que «hi ha queixes per incivisme» i que els indicadors sobre abandonament de gossos han crescut en relació a poblacions similars a Pineda. També han dit que «hi ha moltes colònies de gats» i va demanar més controls d'ADN per lluitar contra els excrements dels gossos a Pineda. L'equip de govern va respondre dit que «l'Ajuntament gestiona les colònies de gats i porta a terme totes les accions necessàries per gestionar els gossos abandonats i la seva cura».

També van preguntar pel carril bici de Pineda i per les deficiències en la retolació de tota la zona que hauria d'estar senyalitzada. També van demanar que es pugui entrar aviar per l'entrada per l'Església. Junts ha dit que «a la Creu de Terme de Pineda hi pot haver un risc real pels ciclistes». Junts també va dir que a Can Carreras hi ha 40 espais de contenidors de reciclatge i hi ha un projecte que contempla que només hi hagi 3 illes de contenidors i pot quedar molt lluny per molts veïns». També que «alguns veïns deixaran les deixalles a la muntanya». El govern ha dit que «cal gestionar millor la brossa a Can Carreras i la recomanació tècnica diu que ara caldrà canviar el sistema perquè s'ha de concentrar la recollida selectiva».

També van demanar més informació sobre les intencions de la Brigada Municipal de no fer hores extres ni més tasques de les que tenen encomanades, i des del govern es va explicar que si no fan hores extres es buscaran alternatives amb contractacions externes perquè els serveis no quedin afectats.

 

Pineda en Comú

Va demanar que «el govern i la Brigada Municipal es posin d'acord en les seves demandes respectives». Marcos Ortega va preguntar sobre el Pla Local de Seguretat de Pineda i va demanar millorar encara més les dades de seguretat, per això demanen una valoració del pla. Diego Sánchez va dir que «les dades són bones i han baixat els delictes a Pineda». També va demanar que l'Ajuntament pugui fer la bonificació per la rehabilitació de façanes sobretot en comunitats de veïns. Marcos Ortega va demanat suport de l'Ajuntament per ajudar a les comunitats a demanar els ajuts europeus Next Generation.

També va preguntar per l'aplicació per a mòbils per la ciutadania. L'equip de govern va dir que «hi ha diversos canals de comunicació amb l'Ajuntament i ara cal canalitzar millor la resposta». També va demanar que les entitats puguin disposar de més espais com ara la sala d'actes de Can Comas. Va dir que «durant quatre anys no s'ha pogut oferir» i demana que es pugui fer aviat. Verònica Rebollo ha dit que «en breu es podrà fer servir i ara s'està pintant».

També va demanar que «Pineda es posicioni com a municipi lliure de violència masclista» i l'equip de govern ha anunciat que «Pineda s'adhereix a la xarxa de punts liles per donar suport a les dones víctimes, en cas de ser necessari».

 

El ple s'ha emès en directe a través dels canals telemàtics de Ràdio Pineda: APP i www.radiopineda.cat i Canal YouTube de l'Ajuntament.