Vés al contingut
1

Un grup d'infants ucraïnesos passen uns dies a Pineda i Calella dins del projecte 'Vacances en Pau'

 

 

Fotos: Ajuntament de Pineda


 

És un programa pioner impulsat per la Delegació del Govern. Serhii Bychkov, alcalde de la localitat ucraïnesa de Otxàkiv ha estat rebut per l’alcalde Xavier Amor a qui ha agraït la participació en el projecte.

A Pineda són nens i joves de 9 a 17 anys provinents d'una localitat a només 10 quilòmetres del front de guerra. El seu viatge ha sigut possible gràcies al programa pioner «Vacances de Pau», impulsat per la Delegació del Govern a Catalunya i al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Pineda, que s’ha convertint en la primera localitat europea en participar d’un programa d’aquestes característiques, que permet als infants viure una realitat diferent a la que pateixen per culpa de la guerra.

1

 

1
 

«Una oportunitat per recuperar-se moralment»

L’arribada d’aquest grup d’infants ha sigut acompanyada per l’alcalde de la seva localitat, el senyor Serhii Buchkov. Rebut per l’alcalde Xavier Amor, el seu homòleg ucraïnès li ha agraït la benvinguda que Pineda ha ofert als infants: «ells podran fer un ‘reset’, és una gran oportunitat per allunyar-se de la guerra i recuperar-se moralment», ha comentat.


 

Un projecte pioner

Orgullós de l’oportunitat que han pogut oferir a aquests infants, l’alcalde Xavier Amor ha declarat que «des del moment en què ens van oferir participar del projecte no vam dubtar». Ha recordat que els infants arribats a Pineda provenen d’aquelles famílies que, per falta de recursos o per quedar-se amb els pares, no han pogut marxar de la zona de guerra.


 

En aquest sentit, Amor ha declarat que «les institucions públiques han de treballar per aconseguir la pau amb el suport de programes com aquest».

 

1