Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC-JxP): "Actuem amb voluntat constructiva però hem hagut d'insistir per formar part de les solucions"

Mònica Palacín, regidora portaveu d'ERC-JxP a l'Ajuntament de Pineda, ha estat entrevistada a Ràdio Pineda per fer balanç del primer any de mandat municipal 2019-2023.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista


 

En l'entrevista, la regidora portaveu d'ERC-JxP ha explicat que han treballat en equip i considera que durant aquesta crisi que ha afectat diversos àmbits, la seva tasca des de l'oposició ha tingut dues parts: primer, la seva acció com a grup en l'oposició i segon posar-se a disposició de la ciutadania de Pineda i del govern municipal. Mónica Palacín ha recordat que «el virus encara està entre nosaltres», per això ha fet una crida a la responsabilitat social i individual, ja que ha afegit que «tot el que es fa reverteix com a poble».


 

Ha parlat de la seva tasca des de l'oposició. Ha dit que «com a grup majoritari som una alternativa de govern, som responsables» , i ha afegit que han actuat amb «voluntat constructiva de voler ajudar, però han hagut d'insistir per poder formar part d'aquestes solucions». Consideren «que el govern municipal ha anat tard en prendre les decisions, fet que perjudica a la ciutadania, empresaris i autònoms que no han pogut accedit a ajuts».

 

El que ha valorat positivament és la taula per la reconstrucció local, i ha dit que «els serveis han de ser posats a disposició de les necessitats de la gent, preveient la reconstrucció del pressupost i per a assolir objectius de manera progressiva". D'altra banda, ha dit que com a mesures, ells haguessin mantingut més serveis oberts en el confinament, perquè no tothom té els mateixos recursos, sobretot en situació de vulnerabilitat. També ha reivindicat que els ajuntaments puguin disposar del romanent de Tresoreria.

 

Mònica Palacín, també ha parlat de la futura convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya. La regidora i també diputada al Parlament ha dit que a nivell de partit, Esquerra Republicana està preparat per aquestes eleccions en el moment que el president Quim Torra les convoqui. Mònica Palacín ha expressat que «les eleccions són necessàries en tant que la situació econòmica i social del país ho requereixen». També ha parlat del programa d'espionatge Pegasus i considera que corre a càrrec de l'Estat per controlar les autonomies. Considera que afecta als drets personals i ho denuncien. També ha parlat de la situació dels presos independentistes, de la concessió del 3r grau, i ha reivindicat la llibertat de tots i totes elles.

 

Mònica Palacín, tornant a l'àmbit local, ha parlat dels dos temporals. Ha dit que la reacció del ministeri va ser ràpida, i ara en en plena temporada turística tenim un passeig. Ha acabat afirmant que la responsabilitat d'un govern municipal és actuar i escoltar a tothom, demostra el seu lideratge amb la consensuació, i pren les decisions havent fet aquest pas previ.