Vés al contingut
club_social_encenall

23 clubs socials de Catalunya s'organitzen per donar visibilitat a la tasca feta durant el confinament

Foto: Club Social de Salut Mental l'Encenall

 

El servei de club social és un programa que lluita contra l'estigmatització social. La seva tasca és suport a persones amb problemàtica social derivada d'una malaltia mental, entre altres situacions de vulnerabilitat.

Durant la pandèmia, els diversos Clubs Socials catalans han notat una falta de suport i de visibilització de la seva tasca, com també s'ha evidenciat en altres serveis sanitaris i socials. Per aquest motiu, han elaborat un document on expliquen com s'han readaptat a la situació actual, posant en valor la feina que han fet durant la crisi de la pandèmia.

 

 

El document l'han elaborat 23 Clubs Socials de les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona. Entre ells, es troba el Club Social Encenall Alt Maresme, que ofereix el servei a la zona entre els municipis d'Arenys i Tordera.

 

Els diversos Clubs Socials han explicat que ha augmentat la necessitat d’atenció de les persones participants. Afegeixen que «donar resposta a aquesta dimensió ha estat més necessari que mai».

 

La crisi de la COVID-19 ha impulsat la col·laboració entre diversos serveis de Club Social, que consideren que la seva organització conjunta ha estat clau per seguir oferint aquest servei i readaptar la seva activitat a la situació actual.