Vés al contingut
1

Aquests dies podeu anar a visitar els Gegants de Pineda a l'Oficina de Turisme

Per primer cop i des del 1986, els Gegants de Pineda no poden fer la cercavila de Festa Major amb gegants d'arreu com es fa cada any. A canvi, s'exposen durant una setmana a l'Oficina de Turisme.

 

Enguany no es podrà fer la cercavila de gegants, que sempre és un dels actes més populars de la Festa Major. La Colla de Geganters i Grallers exposen les figures durant els dies en que s'hauria de celebrar la Festa Major de Pineda. Es poden veure exposats a l'Oficina de Turisme de la Plaça de Catalunya i tothom que vulgui, sobretot famílies amb infants, s'hi podran fer fotografies.

 

La colla pinedenca considera que «han sortit cada any des del 1986 per la Festa Major i no volien que el Covid-19 ens tragués les ganes de ser un símbol festiu de la cultura popular molt arrelada al nostre poble» segons han manifestat. Han afegit que «ningú s'imagina un 29 d'agost, dia del Patró Sant Joan Baptista, sense els Gegants de Pineda i per això hem sortit, malgrat tot».

 

Per això han volgut estar presents i simbolitzar a tothom que «ara voldria celebrar la Festa Major, com a un dels exponents culturals més importants de tot l'any i que representen a tot Pineda». També han volgut tenir un missatge positiu i optimista per a poder celebrar les cercaviles que han quedat pendents, a Pineda i arreu de Catalunya, en un futur proper.

 

Arran de la pandèmia, les actuacions culturals populars que a més apleguen a molt de públic, no s'han pogut celebrar. La trobada gegantera de Pineda atrau cada any a milers d'espectadors i no ha estat possible poder-ho celebrar com tants altres actes culturals.

 

L'Oficina de Turisme és oberta de dilluns a diumenge en horari de matí i tarda fins a 2/4 de 8 del vespre.

Els Gegants de Pineda, Guerau I i Ermessenda de Montsoriu junt amb la Dauna, en Pinet i la Raquel, estan exposats fins la setmana vinent i l'entrada és lliure per a tothom.

 

1
La Dauna, en Pinet i la Raquel