Vés al contingut
1

Tot i la pandèmia, els partits polítics pinedencs desitgen una 'Bona Festa Major a tothom' malgrat que no hi hagi programació

Recordem que l'Ajuntament de Pineda ha decidit suspendre la Festa Major 2020 com a mesura preventiva enfront de la Covid-19. Com a alternativa es programa un cicle d’espectacles musicals que es celebrarà al Pati de l'Escola Sant Jordi fins el setembre.

 

L’Ajuntament de Pineda ha decidit, com a mesura preventiva en el context de la Covid-19, no celebrar la Festa Major 2020. Així aquest any no hi haurà actes ni esdeveniments organitzats pel consistori. De la mateixa manera, i com ja s’havia anunciat, tampoc hi haurà barraques, ni tampoc atraccions de fira.

Els partits polítics han manifestat la seva opinió arran de la situació i en general s'entén el context, però algunes formacions polítiques consideren que s'hauria pogut fer algun acte més dels ja previstos al cicle Cultura Km.0.

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «des de l’Ajuntament s'ha volgut actuar de forma preventiva tenint en compte la gran concentració de persones que impliquen els actes de Festa Major». L'alcalde ha afegit que «la Festa Major de Pineda sempre compta amb molt de públic però ara tocava cuidar de la nostra gent». L'alcalde ha afegit que «la decisió ha estat difícil però en aquesta ocasió s'ha volgut comptar amb els artistes locals» en relació amb el cicle Cultura Km.0.

Ha demanat rebre la proposta «amb estima i pensant en els que tenim més a prop i tenir en compte la sensibilitat per la cultura». També ha dit que «el cicle que s'ha proposat podrà complir amb les mesures de seguretat que calen, i tenint en compte els artistes i professionals locals».

Escolta aquí a Xavier Amor

 

La regidora d'ERC-JxP ha dit que «la festivitat marca que és Festa Major a Pineda» i per això ha volgut felicitar a tots els pinedencs i pinedenques. Ha dit que «no pensen caure en la demagògia i han vist que s'han anul.lat moltes festes arreu, però alguns municipis han pogut fer activitats alternatives, treballades prèviament». També ha explicat que «es van posar a disposició de l'Ajuntament per treballar activitats alternatives com fer el pregó per Ràdio Pineda, potenciar els guarniments de balcons, o parlar amb entitats per a idear propostes que donéssin ambient de Festa Major a la vila, encara que fossin petites coses per crear esperit de la festa».

Escolta aquí a Mònica Palacín

Esquerra Republicana també està preparant un exposició sobre els motius de les cases antigues de Pineda. Habitualment s'inaugurava per aquestes dates, però enguany es farà al mes de març.

 

El regidor portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega ha dit que «espera que es pugui celebrar de forma individual la festivitat sempre complint amb la normativa vigent arran de la pandèmia». També ha afegit que «s'hauria pogut fer alguna cosa més, tot i respectar la decisió de l'equip de govern, que ha estat molt complicada».

Escolta aquí a Marcos Ortega

La regidora d'En Marxa-Junts per Catalunya, Noemí Llorens ha dit que des del seu partit es farà un pregó per demanar la protecció de la cultura i obrir un debat sobre el moment actual del sector. L'acte és divendres a les 9 del vespre al seu local. Noemí Llorens ha dit que «s'haurien pogut organitzar més actes» i consideren que a partir d'ara «caldrà obrir el debat sobre què cal fer».

Escolta aquí a Noemí Llorens