Vés al contingut
1

Programa de dinamització en medi obert: 70 joves contactats en el mes d’octubre


 

  • Dos integradors socials realitzen tasques de sensibilització adreçades a joves directament als carrers i places on es reuneixen.

El passat mes d'octubre la regidoria de Joventut i l'espai jove Can Jalpí van posar en marxa el programa de dinamització en medi obert. A causa de les restriccions d'espais, actualment l'espai jove Can Jalpí es troba tancat al públic. És per això que aquest programa realitza l'acompanyament i dinamització del col·lectiu de joves i adolescents directament en els mateixos carrers i places del municipi.

Durant aquest primer mes, els dos integradors socials que treballen a peu de carrer han entrat en contacte amb més de 10 grups de joves de diferents indrets del municipi, el que suposa haver establert una relació amb aproximadament 70 adolescents i joves del municipi. Aquesta és la part més important de la seva tasca: poder crear un vincle per canalitzar les seves inquietuds i necessitats i a la vegada promoure un oci i un temps de lleure de qualitat.

Els objectius del programa de dinamització en medi obert són: afavorir els processos de socialització dels adolescents i joves, prevenir i detectar situacions de risc, promoure actituds participatives i cíviques, mediació de conflictes, recollir les inquietuds i necessitats dels joves i dinamitzar activitats socioeducatives i enriquidores que afavoreixen l'arrelament al seu entorn. A la vegada també es tracta de sensibilitzar a tota la població sobre les dificultats i problemàtiques actuals dels adolescents i joves i que siguin vistos com a persones de ple dret i amb necessitats específiques.


 

Podeu veure el vídeo explicatiu del programa elaborat per l'espai jove Can Jalpí en aquest enllaç.