Vés al contingut
1

Crida des de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda i la Policia Local a un Cap d'Any responsable

Crida des de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda i la Policia Local a un Cap d'Any responsable complint la normativa anti-COVID. Aquest Cap d'Any serà diferent, sense festes al carrer per la situació de pandèmia. El missatge des de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda és que ens mantinguem ferms mantenint totes les mesures i les recomanacions. Cal tenir en compte que només els últims 7 dies, del 24 al 31 de desembrem, s'han diagnosticat a Pineda 50 persones amb COVID-19. Eol total dels últims 14 dies són 114 nous casos de COVID a Pineda. El risc és molt alt (índex de 316) i podem contagiar sense saber-ho. Per això, ara que hi ha l'esperança de la vacuna, no hem d'abaixar la guàrdia. Escoltem la dra. Adriana Ramos, directora de l'ABS Pineda.

 

 

A Catalunya es manté el toc de queda fins a la una de la matinada però es recomana evitar al màxim els desplaçaments que no siguin indispensables i la interacció social. Els restaurants no poden obrir i per tant, els sopars de cap d'any han de ser a casa. L'inspector en cap de la Policia Local, Carles Santacreu, ha recordat que a casa han de ser un màxim de 10 persones i de dues bombolles de convivència. Carles Santacreu ha recordat a tothom la importància de ventilar els espais i la màxima higiene.

 

De cara al dia 1, els restaurants poden obrir al migdia. Les taules han de ser d'un màxi de 6 persones, però podn ser més de sis si són una única boimbolla de convivència. L'objectiu és reduir risc de contagis, però també es demana la cura i el compliment perpart de la població. Evitar al màxim els contactes i desplaçaments. Tant des de Salut com des d'Interior s'ha insistit en la necessitat de reduir la màxim tant la interacció social com els desplaçaments durant aquestes festes.

 

La crida és no caure en cap mena de relaxació pel fet que hagi començat la campanya de vacunació, perquè la immunitat de grup no s'aconseguirà fins d'aquí diversos mesos.