Vés al contingut
1

Núria Freixas (CUP): «És un moment clau per la política a Catalunya i cal fer un rescat social i prioritzar les persones»

 

Escolta aquí l'entrevista


 

En l'entrevista ha dit que «un cop més són unes eleccions imposades però fan una crida a emetre vots per canviar i fer una crítica al país on vivim». Ha dit que «tenen un programa molt ben elaborat en el moment actual i consideren que quan la CUP és decisiva hi ha canvis importants».

Entre els missatges principals de la formació hi ha «la necessitat d'un rescat social i primar les persones, amb una sanitat pública, fent un rescat social i aplicant la renda universal que permetria unes condicions dignes per a tothom». També destaca «crear les bases per un nou país, amb una renda pública, evitar l'ús lucratiu de les farmacèutiques» i també ha dit que «l'independentisme necessita prendre la iniciativa». Ha afegit que «tenen falses etiquetes d'antisistema però la seva única radicalitat és contra el sistema capitalista que només beneficia als gran lobbies, com els companyies elèctriques entre altres».

Núria Freixas ha dit que «el seu ideari té cada cop més força entre la gent». Pel que fa al Maresme destaca la necessitat de preservar la comarca, amb un rebuig frontal a la construcció d'espigons a les platges i ha dit que «és un moment clau per la defensa del medi ambient». També ha dit que «cal l'alliberament de la C32 i pacificar la NII, i apostar pel municipalisme».

 

Ha dit que Dolors Sabaté «és una bona candidata» i ha fet una crida a votar per la CUP «perquè és un moment important pel país, i per fer un atac a l'Estat opressor i a evitar que al feixisme entri a les institucions».