Vés al contingut
1

Votació segura pel 14F: dispositiu a punt per als prop de 20.000 pinedencs i pinedenques amb dret a vot

Foto d'arxiu

 

Escolta AQUÍ l'entrevista sobre les mesures organitzatives i de seguretat.a Sílvia Biosca, regidora de Presidència i Seguretat.

 

 

Aquest diumenge hi ha Eleccions al Parlament de Catalunya i prop de 20.000 pinedencs i pinedenques tenen dret a vot, concretament 19.987. Pineda de Mar compta amb els mateixos col·legis electorals que altres anys: l’escola municipal Sant Jordi, Mediterrània, Escola d’Adults – Espai Educatiu Pijoan i Cutiller, Espai Sara Llorens, Institut Coromines i Institut Euclides.


 

Els comicis arriben amb el context epidemiològic provocat per la Covid-19 i és per aquest motiu que s'han les mesures que segons marca el protocol del PROCICAT. La regidora de Presidència, Seguretat i Comunicació, Sílvia Biosca, ha explicat que els diferents espais s’han adaptat: s’han marcat circuits d’entrada i sortida independents, hi haurà personal gestionant les cues que puguin formar-se, s'ha previst la separació entre meses i equips de protecció.

 

Mesures de seguretat

La regidora de Presidència, Seguretat i Comunicació, Sílvia Biosca, ha explicat que s'han pres mesures de de seguretat i que hauran de seguir els ciutadans en el moment de la votació. Ha dit que «cal mantenir la distància de seguretat, portar sempre la mascareta, higiene de mans i evitar la interacció social. A més a més a cada centre s’ha planificat com es faran les cues, els punts d’accés i sortida i els circuits internsc es comptarà amb personal de suport que guiarà a la ciutadania que acudeixi a votar». Els col·legis electorals s’hauran desinfectat dissabte. S’aprofitarà que dilluns dia 15 de febrer és un dia de lliure disposició dels centres educatius per fer la neteja i desinfecció posterior de manera que no afecti a l’activitat lectiva.

 

Procés de votació

Els col·legis electorals estaran oberts de les 9 del matí a les 8 del vespre. Per votar serà necessari identificar-se amb el DNI, passaport o carnet de conduir. També es recomana portar el vot preparat des de casa, encara que també hi haurà paperetes als col·legis. Es recomana acudir als punts de votació a la franja horària segons el col·lectiu al qual es pertanyi: de 9 a 12, però sobretot la primera hora de 9 a 10, és la recomanada per persones de risc (majors de 65 anys, persones amb diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o malaltia crònica, i dones embarassades), i de 19 a 20 h les persones en quarantena o COVID.

 

1

1

 

 

3

 

2

1

1