Vés al contingut
1

Aquest cap de setmana no us perdeu el 'Pineda Mar de Flors'

 

Els artistes, comerciants, restauradors, escoles, instituts i entitats ja  tenen a punt per mostrar les composicions artístiques i florals. Es poden veure muntatges, entre altres espais, a la Plaça de les Mèlies, Plaça de les Palmeres, Espai Sara Llorens i Carrer Dr. Bertomeu.


Aquest mes de maig torna el certamen d’art floral «Pineda Mar de Flors» que l'any passat no es va poder fer a causa de la pandèmia. Aquesta quarta edició es celebrarà el cap de setmana i s'engalanaran espais emblemàtics com ara l’església de Santa Maria, plaça Catalunya, la façana de Can Comas, l'espai Sara Llorens, la plaça de les Palmeres, la plaça del Mar, la plaça de Sant Pere Pescador i també la Confraria de Pescadors.

 

1

A la plaça de les Mèlies han començat les visites d'escolars aquest matí.

1

 

I també s'instal.larà un punt de recollida d'un pack de 10 flors aromàtiques al preu de 25€ per qui vulgui fer el seu 'Mar de flors' a casa.


 

Els protagonistes

Els disseny i la producció dels espais florals són obra dels artistes Enric Rissech amb Lena Galkinagalk, Eulàlia Moral i Silvia Candido. També es comptarà amb una instal·lació realitzada pel nou Espai Creatiu de Pineda, per l’Associació d’Amics de la Vela Llatina de Pineda, de l’alumnat de batxillerat artístic de l’Institut Euclides i del viver Hortplant. Per últim hi haurà una instal·lació col·lectiva realitzada per l’escola municipal Sant Jordi, l’escola FEDAC Pineda, Mediterrània i els instituts Pineda i Euclides.


Altres artistes locals exposaran les seves obres a diferents espais i comerços de la vila, com la Rosa Vallespí, la Maria Poch, la Jèssica Ayala, l’Eusebio Meifrén amb el col·lectiu d’artistes CALPOC i en Juan Antonio Bayona.


Com en les darreres edicions, el comerç i la restauració de Pineda també es prepara per a aquesta cita amb les flors. Una vintena de comerços ja han decorat els seus aparadors i façanes amb motius florals, i els restaurants Can Formiga, Diagonal, Ragú i la Fleca Tomàs oferiran menús especials amb flors com a ingredients dels seus plats.

 

2

1
 

L’esdeveniment també compta amb la participació del col·lectiu de Fotògrafs de Pineda que farà fotografies de totes les instal·lacions artístiques i també dels establiments adherits.

La mostra es muntarà entre dimecres i divendres, i es podrà veure durant tot el cap de setmana.