Vés al contingut
1

Xavier Amor (PSC) anuncia un pla d'inversions a Pineda de 8 M€ els pròxims dos anys per la millora de l'espai públic

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, del PSC, ha anunciat aquest matí a Ràdio Pineda un pla d'inversions pels pròxims dos anys d'un total de 8M€ dedicat a la millora de l'espai públic. Alguns dels objectius són ampliar les partides pel Pla d'asfaltat, el Pla de voreres, la millora de la neteja i la recollida selectiva. L'alcalde ha explicat que «les properes setmanes el govern pinedenc ho farà públic de forma més concreta» i que aquest conjunt d'inversions va d'acord amb els eixos del seu pla de govern, que són «educació, seguretat, espai públic i neteja».

 

El pla es finançarà amb crèdit, «ja que l'interès és molt baix i han aconseguir reduir l'endeutament de l'Ajuntament» Ha recordat que quan el PSC va entrar a governar el 2007, es van trobar un 100% d'endeutament que van reduir, any a any, fins al 15% i «per això ara es pot demanar crèdit». Xavier Amor ha dit que espera «aprovar-lo per unanimitat, ja que l'oposició els acusava d'inacció» i ha dit també que «es notarà, ja que la xifra d'inversions d'un any és d' 1,5 a 2M€, i aquest cop seran, en total, 8M€». Alhora, també ha demanat paciència, perquè cal un procediment administratiu, i per tant, «no es fa en dos dies».

 

Entre les inversions necessàries, l'alcalde ha reconegut que hi ha algun tema que els ha «sobrepassat, que és el tema de residus», ja què hi ha hagut un increment de població, amb 1.500 persones més residents a Pineda, superant ja els 28.000 habitants. Ha anunciat que es passarà de 80 a 120 illes de recollida selectiva i rebuig, amb tots els contenidors, que són necessaris «i no només pels que han cremat pels actes vandàlics».

 


1

 

La tasca de govern i l'oposició

Xavier Amor ha tancat el cicle d'entrevistes d'aquesta setmana als i les portaveus municipals de govern i oposició a l'Ajuntament de Pineda. Ha posat en valor el seu equip, de dotze regidors i regidores «dels quals cinc eren nous, i que s'han implicat en afrontar els moments difícils que s'han viscut arran del temporal Glòria i la pandèmia».

I pel que fa a l'oposició, ha dit que els «agradaria que fossin més actius pel que fa a propostes, i no només a la crítica». Xavier Amor ha anat més enllà, i responent a les crítiques dels portaveus de l'oposició, ha anomenat Marcos Ortega, de Pineda En Comú, a qui, segons ha explicat l'alcalde, li van «demanar entrar al govern i implicar-se en la regidoria d'habitatge». De Mònica Palacín, d'Esquerra, afirma que «té altres aspiracions i no pensa prou en Pineda», recordant que a ell des del principi, sempre li deien que marxaria «primer amb Zapatero, després amb Iceta i ara amb Illa». De Noemí Llorens, d'EM-JuntsxCat, ha destacat «el seu tarannà de treball, en fer propostes en positiu» i en «contrastar informacions». En l'entrevista ha respost a alguns aspectes, com l'acusació del retard en les obres de la biblioteca de Poblenou, perquè l'empresa va fer fallida i s'ha hagut de tornar a convocar. Ha dit que accepta la crítica al govern, però no a nivell tècnic perquè «les condicions tècniques i les pliques les posen els tècnics, no els polítics».

 

1
 

Política catalana i espanyola

En l'entrevista també ha parlat de la política catalana i espanyola. S'ha mostrat satisfet que ara s'aposti pel diàleg, i ha recordat quan el criticaven quan ell posava a les xarxes socials que calia «construir ponts», perquè «mai s'haia d'haver arribat on es va arribar. I Pel que fa al govern d'Espanya, s'ha mostrat satisfet de la notícia que la Comissió Europea hagi aprovat el pla del president Sánchez per tot l'Estat, i que repercutirà a Catalunya i també a Pineda.


Xavier Amor ha tancat el cicle d'entrevistes d'aquesta setmana als i les portaveus municipals. Podeu recuperar les entrevistes a radiopineda.cat i a l'APP de mòbil de Ràdio Pineda.