Vés al contingut
1

Txetxu Armijo, pinedenc confinat a Mallorca: «És una mica dur, no imaginàvem que al segon dia d'estar aquí ens haguéssim de confinar»

Fotos: Txetxu Armijo

 

Una vintena de joves estudiants de Pineda, confinats a Mallorca en el viatge de final de curs. Es tracta d'un grup de joves, la majoria de l'Institut Joan Coromines, que van contractar el viatge directament a l'empresa organitzadora, Finalia, que gestiona el producte Mallorca Island Festival, que organitzen viatges de final de curs sense professors. En total hi ha 50 joves confinats d'aquest grup, i 22 són de Pineda. Un d'ells és Txetxu Armijo, amb qui hem parlat aquest matí, i que com altres joves, sense ser positius s'han vist afectats.

 

ESCOLTA AQUÍ l'entrevista

 

Ha explicat a Ràdio Pineda que un dels joves del grup va donar positiu de COVID-19 en una de les proves. De fet, tot el grup s’havia fet tests d’antígens per poder viatjar, però un dels joves va donar positiu i es va fer posteriorment dues proves d’antígens més que van donar negatiu, fet que el va permetre embarcar. També es va fer una PCR, i el resultat positiu va arribar un cop ja estaven a Mallorca, cosa que va fer confinar als contactes.

 

Txetxu Armijo ha explicat que primer van confinar als que, com ell, havien compartit habitació amb l'altre jove positiu, però la resta del grup no. Després els van confinar a tots.  Ha explicat a Ràdio Pineda que anaven a Mallorca «amb molta il·lusió, i ha estat un cop molt dur trobar-se així». Pel moment, els fan quedar allà.

 

Les autoritats sanitàries van confinar finalment tot el grup de Pineda, a més d’un altre de grup de Tossa de Mar, que havia viatjat amb ells al mateix autobús i al vaixell. Porten ja quatre dies tancats en els apartaments que tenien contractats, els apartaments Bellevue Club del port d’Alcúdia. Els joves tenen moltes queixes, sobretot pel menjar. «Ens donàvem el mateix menjar per habitació, tant si som quatre o som dos, alguns han hagut de compartir una ració d'amanida, per exemple».

 

2
No poden sortir de l'habitació

 

Una de les mares que tenen els fills confinats, Yolanda Arellano, ha explicat que el tracte per part de les autoritats sanitàries és excel·lent, però s'ha mostrat molt crítica amb l'empresa organitzadora, ja que consideren que no han actuat amb responsabilitat. Ha dit que haurien d'haver-los confinat a tots de seguida: «Al final, va ser el metge balear que va haver de donar ordre directe de confinament», «ja que van viatjar tots junts, i tots eren contacte». «Les condicions en què estan confinats són nefastes, hem hagut de batallar perquè els donéssin cafè, els deixessin el comandament de la tele, els donin més menjar ja que es queden amb gana...»

 

Els joves, d’entre 17 i 19 anys, estan pendents de saber quan podran tornar a casa. El grup de Tossa pot tornar, però el de Pineda queda confinat. De moment, han de seguir amb la cuarentena. L'empresa ha comunicat à les famílies que els pagarà el viatge de tornada.

1
Vista des de l'habitació