Vés al contingut
1

Salut ha obert el calendari per vacunar en bloc les persones entre 16 i 29 anys

 

Foto. Ràdio Pineda.
 

La vacunació d'aquesta franja es començarà a fer a partir de dimarts que ve i els menors no necessiten cap permís dels pares o tutors legals per vacunar-se. Ahir es va obrir la possibilitat d'apuntar-se, però com ha passat en les anteriors convocatòries, l'alta demanda va fer que el web es col·lapsés. A més, encara no apareixien centres de vacunació massius propers a l'Alt Maresme, com són Calella, Mataró i Blanes. S'espera que durant les properes hores vagin apareixen al web aquests centres de vacunació més propers a la nostra àrea.

A Pineda, pel moment, només es vacunen les persones que van trucant des del CAP per ordre descendent d'edat. Per demanar hora, només es pot fer a través del web.


 

Des de Salut fan també una crida a vacunar-se a totes les persones que ja ho haguessin pogut fer i que encara no ho han fet, sobretot el grup d'edat d'entre 40 i 49 anys. També es demana que les persones que tinguin cita, vagin a vacunar-se. A Pineda s'han arribat a sumar en u dia 25 persones que tenien cita i no s'hi han presentat.

 

1

 

Salut declara 3.410 nous contagis, l'Rt puja a 1,42 i el risc de rebrot a 164

Hi ha 9 ingressats menys (458), 7 crítics menys a l'UCI (129) i no es notifica cap mort. El Departament de Salut ha declarat 3.410 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 651.308. No s'ha registrat cap mort més i el total des de l'inici de la pandèmia és de 22.265, segons el darrer balanç de la conselleria. En paral·lel, els pacients ingressats a planta són 458, nou menys, i hi ha set crítics menys a l'UCI (129). Pel que fa a la velocitat de propagació, l'Rt, continua a l'alça i puja set centèsimes, fins a l'1,42, mentre que el risc de rebrot puja 18 punts en 24 hores i se situa en 164. La incidència acumulada a 14 dies torna a pujar i passa 110,97 a 119,13. El 6,19% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.