Vés al contingut
1

Els joves de Pineda que han participat al programa Singulars, agraïts de la formació i suport que han rebut aquest curs

 

Escolta AQUÍ el testimoni dels joves i les entrevistes

 

Els joves de Pineda que durant aquest curs han participat al projecte Singulars s'han mostrat agraïts cap al seu professorat i companys i companyes. Així ho han explicat als micròfons de Ràdio Pineda amb motiu d'acte de cloenda del Projecte. El curs l'han fet al Centre Innova de l'Ajuntament de Pineda, a través d'un conveni amb la Fundació Gentís i el SOC, el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Han rebut orientació laboral i han après coneixements bàsics de diferents oficis: Socorrisme, Pre-monitors, Cuina, Tecnologia, arts i esports. Així ho han explicat a Ràdio Pineda els joves Fuad, Anas i Aliou.

 

La directora del SOC, Ariadna Rectorat, ha explicat a Ràdio Pineda que es tracta de joves que havien deixat els estudis i amb poques probabilitats de trobar feina. «El que es tracta és de recuperar-los, tornar-los a motivar i treballar les seves capacitats perquè puguin tenir un projecte de futur». Montse Sánchez, de la Fundació Gentis, ha explicat que l'aprenentatge és ampli, i reben formació i orientació cap el món laboral o per tornar ales estudis. La regidora d'Ocupació i Centre innova, Ester Puertas, ha dit que el balanç des de l'Ajuntament de Pineda és molt positiu. L'aposta és posar recursos pels joves, que es puguin formar i també motivar-los.

1

2

 

El projecte SINGULARS a Pineda

Durant les setmanes que ha durat el programa, els 36 participants han pogut practicar un tastet d’oficis amb formacions curtes de 20 hores cadascuna: cuina, robòtica i noves tecnologies, iniciació al salvament i socorrisme i curs de premonitoratge. Posteriorment, segons les inquietuds, competències i treball amb les orientadores del programa, han realitzat una formació professionalitzadora a escollir entre el disseny artístic i fotografia, la cuina l’esport, posant èmfasis en l’entrenament personal.

El programa l’executa l’Ajuntament de Pineda de Mar al Centre Innova a través d’un conveni amb la Fundació Gentis. És finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Fons Social Europeu amb la Garantia Juvenil.

A l’acte de cloenda del programa celebrat ahir, els joves van exposar part dels projectes realitzats dins l’àmbit artístic, un petit tast de la formació de cuina i, finalment, una exhibició de l’entrenament esportiu. Van participar en aquesta jornada la regidora d’Ocupació i Formació Ester Puertas i el regidor de joventut Jorge Torres, juntament amb la directora del SOC, Adriana Rectoret, la cap del programa Singular, Laura López i la gerent de la Fundació Gentis Marta Cid.