Vés al contingut
1

Demanar ajuda quan comença la problemàtica de no poder pagar l'habitatge

 

Escola AQUÍ l'entrevista

 

Cal acudir a Benestar Social del l'Ajuntament quan es comencen a tenir problemes per pagar la hipoteca o el lloguer. És quan apareix la problemàtica, que hi ha més vies per trobar ajuts per a les persones que es troben en aquesta situació. Així ho ha explicat a Ràdio Pineda la Coordinadora de Benestar Social, Núria Miranda. Ha dit que alguns casos els arriben massa tard, fins i tot han arribat a assabentar-se de desnonaments quan falta una setmana que s'hagin d'executar. Ha explicat que hi ha ajuts de la Generalitat i l'Estat, i que es poden tramitar abans que la problemàtica s'agreugi.


 

Per contra del que pugui semblar, hi ha persones que els costa demanar ajuda i només ho fan fins que la situació és greu. Núria Miranda ha explicat que hi ha ajuts per reduir fins al 50% el pagament del lloguer, i també hi ha ajuts per pagar algunes quotes pendents d'hipoteca. La Coordinadora de Benestar Social ha dit que tot això s'aconsegueix treballant cas per cas, amb les persones afectades i les administracions, i es fa des de Benestar Social i des de l'oficina d'Habitatge.


 

La regidora de Benestar Social i Habitatge, Marta Martin, i la Coordinadora de Benestar Social han explicat que també es fan gestions amb els grans tenidors, jutjats i propietaris, amb l'objectiu que la persona afectada es pugui quedar a l'habitatge on viu.


 

En l'entrevista, Núria Miranda i Marta Marín, han explicat algunes de les qüestions que van exposar a la reunió de la Taula de l'Habitatge. El més destacat, encara que sigui un projecte a llarg termini, és que l'Ajuntament està contactant amb diverses promotores per poder fer habitatge de protecció social a un terreny de propietat municipal darrera de Correus. Ara estan en fase de negociacions, segons ha explicat la regidora Marta Martín.
 

En l'entrevista també han explicat que abans de final d'any volen incorporar a la plantilla un tècnic/a d'Habitatge. També treballen en aconseguir més pisos per oferir-los per lloguer social. Per això han recordat que l'Ajuntament de Pineda ofereix avantatges als propietaris de pisos, garantint-los el cobrament de la mensualitat i fent millores a l'habitatge que els ofereixin, a través d'un conveni, ja que és l'Ajuntament qui lloga el pis.


 

Per contactar amb Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda i l'Oficina d'Habitatge podeu trucar al telèfon de l'Ajuntament de Pineda 93 767.15.60. Benestar Social està al C/ Major 14-16.

 

1
La regidora d'Habitatge i Benestar Social, Marta Martín i la coordinadora de Benestar Social, Núria Miranda