Vés al contingut
1

L’Associació Gatpi aclareix que compta amb la implicació de l'Ajuntament de Pineda i la resta d'administracions

Foto. Gatpi

 

En un comunicat, aquesta protectora d'animals aclareix que «l'associació gaudeix de la implicació de la regidoria de Medi Ambient que vetlla per dotar de recursos, en la mesura que pot, per tal que l’Associació pugui desenvolupar la seva acció quotidiana». Ha fet el manifest en resposta als comentaris que es van fer ahir al ple municipal en que el grup d'ERC-JxP parlava de «desavinences entre l'Ajuntament i l'entitat pinedenca, i amb informacions contradictòries».

L'equip de govern del PSC ha dit que «la reducció de la subvenció té l'acord de l'entitat» i a partir d'ara Gatpi rebrà subvenció de 3000€ com a entitat i la resta de despeses les assumirà directament l'Ajuntament de Pineda» a petició de l'Interventor municipal.

 

Segons el manifest de Gatpi «la presència de gats al carrer es habitual en tots els municipis i Pineda no n’és una excepció». Els gats de carrer estan protegits per la llei i es consideren animals domèstics. (Llei de protecció dels animals DOGC 5113 17/04/2008, codi penal article 337).

 

La gestió de les colònies controlades de gats la porta a terme l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació Protectora d’Animals “Gatpi”, mitjançant el model de “colònies controlades de gats de carrer”. Segons aquesta entitat es tracta «d'un grup de gats esterilitzats quirúrgicament, que conviuen en un espai públic o privat i que són controlats i alimentants per voluntaris acreditats».

 

Gatpi també explica que l'Ajuntament de Pineda no retira gats de carrer de cap indret perquè aquesta acció no representa cap solució i s'aplica el model CER (captura, esterilització i retorn).

També diuen que «tant l’Ajuntament com l’Associació treballen per a la implementació de mesures que les adaptin a una societat més ètica i respectuosa amb els animals, per aconseguir prevenir la violència contra aquests».