Vés al contingut
1

Es demana extremar les precaucions davant la previsió de temperatures extremes a bona part del país

 

Foto. Manoli Andreu

 

L'onada afectarà sobretot les comarques de Ponent i la Catalunya Central. L'episodi portarà temperatures màximes extremes des d'aquest fins a mitjans de la setmana que ve amb mínimes de 25º. A més, la manca de precipitacions fa que s'incrementi el risc d'un gran incendi forestal. En aquest sentit, Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc de foc els propers dies a tot Catalunya.


Protecció Civil ha demanat que es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure i persones amb malalties cròniques.

Algunes recomanacions són beure molta aigua, evitar exposar-se les hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor. També es pot fer servir barret, no deixar infants sols al cotxe, tancar les persianes on hi toqui el sol, i evitar activitat física. També cal hidratar les mascotes i fer àpats lleugers.

 

El Govern suspèn acampades, limita l'oci i restringeix activitat agrícola amb maquinària pel risc de foc

El Govern ha cancel·lat les acampades i rutes del lleure juvenil, ha suspès les activitats esportives en el medi natural i també l'activitat agrícola amb maquinària, a excepció de la recollida de fruita, entre les 10.00 i les 20.00 hores en 279 municipis de 24 comarques pel risc d'incendi. En aquests, en risc 3 del Pla Alfa, també s'ha suspès el transport en zona forestal i els treballs en línies elèctriques no essencials, així com el manteniment i les obres en infraestructures i vies, exceptuant el que indiqui Trànsit.


 

Prohibició d'accedir amb vehicles de motor al bosc

Tampoc es podrà accedir amb mitjans motoritzats al medi natural, a excepció dels residents i treballs inajornables. Les mesures estaran vigents 5 dies a partir de la publicació de la resolució, prevista per aquest vespre.