Vés al contingut
1

El 80% dels boscos de Catalunya no es gestionen i poden derivar en 'focs catastròfics'

 

Fotos. Pep Basart

 

Ho diu un informe del Consorci Forestal de Catalunya. L'abandonament de la gestió forestal és el gran repte que s'ha d'abordar segons aquesta entitat que aplega propietaris, agrupacions forestals i silvicultors del país. Arran dels incendis a Catalunya ara fa unes setmanes, el consorci lamenta que "l'acumulació de combustible" als boscos fa que les tasques d'extinció siguin "perilloses" i molt difícils.

En un comunicat, el Consorci Forestal recorda que "s'han succeït una sèrie d'incendis forestals importants" arreu de Catalunya, que han estat "especialment greus".

El consorci agraeix la tasca "intensa" que fan cossos d'emergència i voluntaris per atacar els focs. Però també recorda que, malauradament, el país té una assignatura pendent amb la gestió dels boscos. "El 80% de la superfície forestal de Catalunya està sense gestionar", alerta el consorci. "Aquests incendis es declaren en un estiu especialment sec i calorós, i la majoria han tingut lloc a zones poblades, cosa que posa de relleu la importància de la prevenció", segons han dit. Per això demanen recolzar la gestió forestal de propietaris particulars i pagesos, ja que els boscos acumulen excedents de fusta en un territori on el 80% de la superfície s'ha abandonat.

 

1