Vés al contingut
1

Ja no s'aplica el confinament nocturn a Pineda; el TSJC tomba el confinament a la majoria de municipis catalans

 

Foto d'arxiu. El carrer de Mar durant el confinament nocturn.
 

El TSJC només autoritza mantenir el toc de queda en 19 dels 148 municipis catalans que demanava el Govern. El tribunal fixa com a criteri tenir una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

En el cas del Maresme, només s'aplica a Palafolls i a Arenys de Munt. Cap municipi de La Selva.

El tribunal però, avala mantenir la limitació de 10 persones en reunions familiars i socials, així com la limitació del 70% del aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya entre altres mesures.


 

El Govern lamenta que el TSJC no autoritzi el nou confinament nocturn sol·licitat

Un cop feta una primera lectura de la resolució del TSJC, el Govern lamenta que el tribunal no hagi estimat el gruix de les argumentacions tècniques exposades en l’informe en relació a modificar les mesures especials en matèria de salut pública vigents per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya, informe que acompanyava la sol·licitud d’autorització de les mesures sanitàries que el Departament de Salut considera urgents i necessàries per la salut pública i que impliquen limitació i restricció de drets fonamentals.

Així, l’autorització afecta únicament els municipis següents: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.