Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda fa campanya per prevenir l'expansió del mosquit tigre

 

Aquest mosquit de mida petita i sovint, gairebé invisible, sol picar durant el dia, de manera molt repetitiva i, en el pitjor dels casos pot transmetre malalties greus com el dengue, el zika o altres.


Com prevenir el mosquit tigre?

La millor prevenció és el control del seu creixement. Aquest mosquit pon els seus ous en qualsevol recipient que contingui aigua estancada en espais petits. El clima i les hores de llum solar també condicionen el cicle vital del mosquit, trobant-se actius des de començament de maig fins a finals d'octubre.

Per evitar la proliferació del mosquit tigre cal evitar les acumulacions d'aigua a casa, per això hauríem de:

  • Buidar dues vegades a la setmana els recipients del jardí que puguin acumular aigua (regadores, piscines infantils de plàstic, plats d’animals domèstics, decoratius o sota testos, gerros, etc.).

  • Evitar, si s'escau, acumulació d'aigua en les canonades o zones de risc (per exemple piques al safareig o desguassos).

  • Evitar forats o depressions del terra on pugui caure i acumular-se aigua.

  • Eliminar les larves dels recipients on en trobem (joguines, cendrers, galledes...).

  • Cobrir les piscines buides amb una lona per evitar que s’acumuli aigua de pluja.

     

Com ens protegim del mosquit tigre?

Per tal de defugir de les picades de mosquit tigre el més recomanable és instal·lar mosquiteres a les obertures de la llar i evitar la seva entrada. Al carrer, ser observadors en tot moment i fer servir repel·lent.

 

 

Què fer en cas de picada?

En cas de picada, el millor és netejar i desinfectar la zona, consultar a les farmàcies per productes contra les picades, i en cas de que la persona manifesti algun símptoma o complicació s’ha d’anar al metge.