Vés al contingut
1

1 de setembre de 2021: Primer dia sense peatges a la comarca del Maresme

De fet, cap a les 8 del vespre de dimarts ja es van obrir a la C-32 Nord, els peatges d'Arenys de Mar i Santa Susanna. Passats dos quarts de nou del vespre, es van anar obrint les barreres del peatge de Vilassar de Dalt, el més antic d'Espanya, amb 52 anys d'història. A la nit, a Vilassar, alguns veïns van celebrar la fi del peatge, convocats per la plataforma Preservem el Maresme. Ja de matinada, alguns dels assistents han desmuntat les barreres.


 

Ràdio Pineda ha recollit les opinions dels oients. Consideren que és un avenç, tenint en compte que s'està pagant fa més de 50 anys al Maresme mentre hi ha molts llocs de l'Estat, menys transitats, on no es paga. També reflexionen sobre el fet de disminuir la mortalitat a les vies alternatives, en aquest cas la N-II, el fet que es pacifiqui el trànsit i una millor comunicació entre els pobles. També han volgut recordar que la N-II direcció Girona fa 25 anys que s'està construint.  Escoltem Carolina Rodriguez, Anna Cassola, Carlos Martínez, Pere Poch, Sandra Garrido i Eugènia Talbot

 

ESCOLTA AQUÍ ELS OIENTS

 

A partir d'aquest 1 de setembre, passen a ser gratuïts el tram de l'AP-7 entre Vila-seca i la Jonquera; l'AP-2, de Saragossa fins al Penedès; la C-32 al Maresme, i el tram de la C-33 que uneix Barcelona i Montmeló.

 

Fotos: ACN

Membres de la Coordinadora Preservem el Maresme brinden per la fi del peatge de la C-32, el 31 d'agost de 2021. Uns joves amb una de les barreres del peatge de la C-32 a Vilassar de Dalt després de la fi de la concessió, l'1 de setembre de 2021 (horitzontal)